DERİNCE’DE EL EMEĞİ GÖZ NURU ESERLER SERGİLENDİ
 Protokol ve sanatseverler ilgi gösterdi

15 Nisan Dünya Sanat Günü etkinlikleri çerçevesinde Derince Belediyesi tarafından bir program tertip edildi. Derince Belediyesi’nin İlçe Halk Eğitim Müdürlüğü ile birlikte yıl içerisinde eğitim verdiği Derince Belediyesi Mesleki Eğitim Kursları’nda (DER-MEK) hazırlanan el emeği göz nuru eserler, açılan bu sergi ile birlikte sanatseverlerin beğenisine sunuldu. Dumlupınar Mahallesi’nde yer alan Kusachi DER-MEK Merkezi’nde gerçekleşen serginin açılışına Derince Kaymakamı Mesut Yıldırım, Derince Belediye Başkanı Ali Haydar Bulut, AK Parti Derince İlçe Başkanı İbrahim Şirin, Derince Belediye Başkan Yardımcıları Nurettin Işık ve Ayşe Mamat,  İlçe Milli Eğitim Müdürü Ali Osman Karabayır, İlçe Halk Eğitim Müdürü Muhammet İpekdal, meclis üyeleri, muhtarlar ile sanatseverler yoğun ilgi gösterdi.

 

Selamlama konuşmaları yapıldı

Protokolün selamlama konuşmalarıyla başlayan etkinlikte ilk olarak söz alan Derince Belediye Başkan Vekili Nurettin Işık, “2012 yılından beri dünya genelinde kutlanan sanat etkinliklerini Derince’de de icra ediyoruz. Ben bu konuda özellikle hanımlarımızın duygularını görsel sanatlara çok başarılı bir şekilde yansıttığını görüyorum. Bu sergide emeği olan herkesi gönülden tebrik ederim” dedi. Derince Kaymakamı Mesut Yıldırım ise konuşmasında sanatın önemine vurgu yaparak, “İnsanların kendilerini birey olarak ifade edebilmelerinin en güzel yolu sanat ile oluyor. Burada onlarca farklı alanda hazırlanmış sanatsal çalışmaları bir arada görüyoruz. Ben başta sergimizde emeği geçenler olmak üzere tüm vatandaşlarımızın bu özel günlerini kutluyorum” dedi.

 

Başkan Bulut sergideki eserleri inceledi

Programa Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun kentimizde bulunmasından dolayı gecikmeli olarak katılmak zorunda kalan Derince Belediye Başkanı Ali Haydar Bulut da sergiyi dikkatle inceledi ve kursiyerlerle sohbet etti. DER-MEK çatısı altında hazırlanan el emeği eserleri çok beğendiğini ifade eden Başkan Bulut, “DER-MEK bünyesinde açılan kurslarımızı halkımızdan gelen talepleri değerlendirerek belirliyoruz. Vatandaşlarımız istediği sürece bu kurslarımız artarak devam edecek” dedi. Konuşmaların ardından sergideki eserleri inceleyen ve usta öğreticilerden çalışmalarla ilgili bilgi alan protokol, kurs merkezinde yapılan sanatsal çalışmaları çok beğendiklerini ifade ettiler.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner2817