banner2779
banner2752
banner2750

DERİNCE'DE EN ÖZEL YIL SONU
  

İlçe protokolü yalnız bırakmadı

Derince genelindeki engelli birey ve ailelerine yönelik yaptığı çalışmalarla adından söz ettiren Engelsiz Yaşama Destek Merkezi (EYDEM), tarafından düzenlenen yılsonu etkinliği büyük ilgi gördü. Derince Kaymakamı Mesut Yıldırım, Garnizon Komutanı Dz. Kd. Albay Şenol Şahin, Derince Belediye Başkanı Ali Haydar Bulut, Belediye Başkan Vekili Nurettin Işık, İlçe Milli Eğitim Müdürü Ali Osman Karabayır, İlçe Müftüsü Birol Nurlu, Belediye Meclis Üyesi Fatma Akarsu, Deniz Mahalle Muhtarı Seçkin Altan ve vatandaşların katılımlarıyla gerçekleşen program Zübeyde Hanım Kültür Merkezi’nde (ZHKM) düzenlendi.

 

Duygu dolu anlar yaşandı

Yılsonu etkinliğinde renkli gösterilere imza atan EYDEM kursiyerleri, sahneledikleri birbirinden özel skeçlerle büyük beğeni topladı. Etkinlikte ilk olarak Erhan Aslanbaba, Tülay Ata, Abdüssamet Bozkurt, Durkadın Demircioğlu, Sezer Arslan ve Selvi Güldağ, ritm selamlama gösterisini sahneledi. İlk gösterinin ardından EYDEM ailesinin bir yıllık yaşamından kesitlerin sunulduğu sinevizyon gösterisi ekranlara yansıdı. Öğrencilerin kurstaki yaptıkları çalışmalardan, EYDEM annelerinin açıklamalarına kadar içinde birçok unsuru barındıran sinevizyon gösterisi esnasında salonda duygu dolu anlar yaşanırken, katılımcıların zaman zaman göz yaşlarına hakim olamadığı görüldü.

 

Annelerin gözünden EYDEM

Programda görüşlerini belirten engelli bireylerin anneleri yaptıkları açıklamalarla Engelsiz Yaşama Destek Merkezi’nin önemine vurgu yaptılar. EYDEM’i artık kendi evleri gibi gördüklerini belirten anneler “Çocuğumuz EYDEM sayesinde artık nefes alıyor, sosyalleşiyor. Başkanımızın bize sağladığı bu olanaklarla hem çocuklarımızın gelişimi destekleniyor hem de biz anneler olarak katıldığımız kurslarda ortak paylaşımlarda bulunuyoruz. EYDEM bizim için çocuklarımızın kendi evimizden sonra güvende bulunduğuna emin olduğumuz ikinci evimiz. Servislerle evimizden alınıp, akşam kursları bitince geri getirilen çocuklarımız için gönlümüz rahat”  dediler.

 

Gösteriler büyük beğeni topladı

Sinevizyon gösterisinin ardından öğrenciler yine birbirinden renkli gösterilere imza attı. Bu bölümde Ceren Yiğit, İbrahim Şahin, Zafer Şahin, Yadigar Demirci, Talip Ata, Sevtap Uçar, Tülay Ata, Ceren Yiğit, İrem Çelikörs, Alkan Arslan, Samet Esastürk, İlknur Çakır ve Kasım Çelebi adlı öğrenciler yöresel dansları ve oyunları sahneledi. Daha sora EYDEM’li kursiyerlerin toplu halde sergilediği tiyatral tarzdaki halk oyunları gösterisi salonu dolduranlardan bol bol alkış aldı. Bu bölümde özellikle damat halayında sahne alan engelli bireylerden İbrahim Şahin ve Alkan Arslan’ın gösterisi büyük beğeni ile karşılandı.

 

“Bu mutluluk her şeye değer”

Gösterilerin ardından kürsüye çıkan Derince Belediye Başkanı Ali Haydar Bulut, yaptığı konuşmada önemli mesajlar verdi. EYDEM projesinin önemine değinen Başkan Bulut “Engelli bireylerimize yönelik devletimizin son dönemlerde özel önem verdiği sosyal politikalara biz de EYDEM çatısı altında katkı sunuyoruz. Bugün burada çocuklarımızın ve ailelerimizin yüzünde gördüğümüz mutluluk her şeye değer. Derince Belediyesi olarak yaptığımız bu çalışmaları aynı kararlılıkla devam ettireceğiz. Ailelerimizle birlikte sürdürdüğümüz bu proje ile hayatımızdaki engelleri hep birlikte kaldıracağız” dedi. EYDEM kursiyerlerine spor ayakkabıların hediye edildiği etkinliğin sonunda Başkan Bulut konuşmasının ardından tüm kursiyerler adına Elif Keleş’e hediyesini sundu.

 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner2778

banner2763

banner2765

banner2754

banner2762

banner2764

banner2766

banner2723

banner2680

banner2751