banner2779
banner2752
banner2750

Derince’de Fidanlar Toprakla Buluştu

Tarım Alanı Oluşturuldu

Derince’de eğitim veren Zehra Emine Öçgüder Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, 2023 eğitim vizyonu kapsamında Tasarım ve Beceri Atölyeleri için ilk çalışmasına başladı. Proje doğrultusunda ilk olarak öğrencilerin organik tarım, süs bitkileri yetiştirme, fidan dikimi ve bakımı, hayvan bakımı gibi etkinlikleri yapabilecekleri ‘Tabiat ve Hayvan Bakımı Beceri Atölyesi’ oluşturuldu. Bu kapsamda anasınıfı öğrencilerinin dinlenebilme, bitkilerin ve hayvanların büyüme sürecini gözlemleme, aktif rol alma, toprağa özgürce dokunabilmeleri amacıyla Derince Belediyesi’nin destekleri ile okul bahçesinde tarım alanı oluşturuldu.

Daha Yeşil Bir Derince

Zehra Emine Öçgüder Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nde hazırlanan tarım alanında ise düzenlenen törenle fidanlar toprakla buluştu. Derince Belediye Başkanı Zeki Aygün, Kocaeli İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Hayati Aydın, Yenikent Mahallesi Muhtarı Erol Küçük, Zehra Emine Öçgüder Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Müdürü Jale Şahin, müdür yardımcıları, öğretmenler ve okul aile birliği üyelerinin katılımıyla gerçekleşen törende okul aile birliği gönüllü üyesi Nurettin Karaüzüm’ün Bolu Göynük’ten getirdiği çam fideleri toprağa ekildi. Programda bir konuşma yapan Başkan Aygün, uygulamanın örnek olması gerektiğini ifade ederek “Gelecek nesillerimize daha yeşil bir Derince bırakmak için fidanlarımızı toprakla buluşturduk” dedi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner2778

banner2763

banner2765

banner2754

banner2762

banner2764

banner2766

banner2723

banner2680

banner2751