Derince’de Kadının Siyasetteki Yeri Konuşuldu

Yelken Kafe’de Düzenlendi

'Kocaeli'ye Kadın Eli Değecek; Kadının Sesi Kocaeli' programları kapsamında daha önce Gölcük ve Körfez'de paneller yaparak; binlerce kadını panelde buluşturan Araştırmacı-Yazar Müge Uçar, 3. programını Derince'de düzenledi. Derince Belediyesi ve Kocaeli Üniversitesi’nin katkılarıyla Yelken Kafe Restaurant ve Düğün Salonu’nda gerçekleşen panele başta Derince Belediye Başkanı Ali Haydar Bulut olmak üzere, protokol ve vatandaşlar yoğun ilgi gösterdi. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunması ile birlikte başlayan panelde ilk olarak söz alan moderatör Müge Uçar, programı düzenlemelerindeki amacı aktararak panelistlere ve katılımcılara teşekkür etti.

Panelistlerden Önemli Bilgiler

'Kadının Siyasetteki Yeri' konulu panele; panelist olarak katılan Adalet ve Kalkınma Partisi Kocaeli Milletvekili-MKYK Üyesi Av. Emine Macit Zeybek;  Kocaeli Üniversitesi Siyaset Bölümü Öğretim Görevlisi Doç. Dr. Tuba Doğan, Sabancı Ortakları ve Çalışanları İlkokulu Müdürü Selila Karagülle Çelik, Sırrıpaşa Mahalle Muhtarı Hülya Yıldırım ve Gazeteci Süriye Çatak Tek de hem kendi hayatlarından kesitler aktardı hem de önemli bilgileri katılımcılarla paylaştı. AK Parti Kocaeli Milletvekili ve MKYK Üyesi Emine Macit Zeybek, panelde yaptığı konuşmada kendi siyasi yaşantısından bölümler aktardı.

Zeybek’ten Daha Fazla Kadın Siyasetçi Vurgusu

Milletvekili olarak kente hizmet etmekten dolayı mutlu olduğunu belirten Zeybek, “Kadınlarımızın siyasi arenada daha fazla aktif rol oynamasını istiyorum. Bu yüzden yapılacak yerel seçimler çok önemli. Mart ayında yapılacak seçimlerde kadınlarımızın daha fazla ön plana çıkması için uğraşacağım” dedi. Programın sonunda bir konuşma yapan Derince Belediye Başkanı Ali Haydar Bulut, “Sizleri böylesi önemli bir panelde bu salonumuzda ağırlamak bizler için mutluluk verici. Kadınlarımız her şeyin en iyisine layık. Çünkü çocuklarımızı yetiştiren ve ülkemizi yarınlara hazırlayan annelerimizdir.” dedi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner2817