Derince'de kemik taramasına yoğun ilgi
 Derince Belediyesi’nin halka hizmet noktasında düzenlediği çalışmalar çerçevesinde Çınarlı DER-MEK binasında düzenlediği ücretsiz kemik taraması testine kadınlar büyük ilgi gösterdi

 Kemik taraması yapıldı

Derince Belediyesi Mesleki Eğitim Kursları (DER-MEK) ve Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Sağlık ve Sosyal Hizmetler Daire Başkanlığı’nın ortaklaşa düzenlediği ücretsiz kemik taraması testi, Çınarlı DER-MEK binasında gerçekleşti. 40 yaş üstü kadınların ücretsiz olarak yararlandığı kemik taraması testine katılan vatandaşlara, uzmanlar tarafından sağlığı korumak amacıyla bilgilendirme yapıldı ve kemik erimesiyle ilgili broşürler verildi.

 Vatandaşlar hizmetten memnun

Sağlık personelleri Cihat Çevirme, Ahmet Subaşı ve ebe hemşire Ülkü Filiz tarafından yapılan kemik taraması testinde kadınlar verilen hizmetten oldukça memnun kaldı. Yaklaşık 100 kadının yararlandığı test sırasında katılımcılara uzmanlar tarafından düzenli beslenmeleri, spor yapmaları, kötü alışkanlıklardan uzak durmaları ve asitli içecekler içmemeleri konularında uyarılarda bulunuldu. Test sonuçlarına göre riskli gruba giren kişiler ise sağlık kuruluşlarına yönlendirildi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner2817