Derince'de Kentsel Dönüşüm
Derince’nin ilk etapta, en eski yerleşim bölgesi olan Deniz Mahallesi’ne yeni konutlar yapılması için düğmeye basıldı.


EMLAK KONUT’LA İŞBİRLİĞİ

Derince Belediyesi’nin bir süre önce kendi içinde başlattığı ön çalışmanın ardından, bölgenin en eski konutlarının bulunduğu Deniz Mahallesi’nde “Kentsel Dönüşüm” için özel sektörden teklif alındı., Ancak, bu teklifler istenilen sonucu vermedi. Bunun üzerine Emlak Konut ile temas kuruldu. Emlak Konut yetkilileri bölgede inceleme yaptı, Derince Belediyesi’nden bilgileri aldı, uygulanacak projeyle ilgili taslaklar hazırlandı.

30 DÖNÜMLÜK ALAN

Derince Belediyesi yetkililerinden alınan bilgiye göre, Derince Deniz Mahallesi’ndeki kentsel dönüşüm, İstasyon ile Fevzi Çakmak Caddesi arasındaki yaklaşık 30 bin metrekarelik alanı kapsıyor. Bu bölgede 24 tane tek katlı, 41 tane 2 katlı, diğerleri 2-3-4 ve 5 katlı olmak üzere toplam 102 binada yüzlerce mesken, işyeri bulunuyor. Bu bölgedeki evler karar kesinleşirse, istimlak edilecek. Dileyene istimlak bedeli, dileyene yapılacak yeni, modern konutlardan ev verilecek. Ancak, bununla ilgili koşullar henüz net değil.

ONAYA SUNULDU

Derince Belediye Başkanı Dr.Aziz Alemdar’ın da özel ilgilendiği bu çalışmayla Derince’nin en eski, konutları yorgun mahallesinde en modern ve en güzel bir yaşam alanının çıkartılması hedefleniyor. Son dönemde gelişimin yavaşladığı bu bölgeye, bu “Yeni Derince” modeliyle bir canlılık getirilmesi amaçlanıyor. Ön incelemeden geçen projenin onaya sunulduğu belirtildi. Emlak Konut, bu projeye onay verirse, Derince Belediye Meclisi’nde karar alınacak, sonra da düğmeye basılacak.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner2817