banner2779
banner2752
banner2750

DERİNCE’DE KURAN KURSU DUALARLA AÇILDI

Açılış Törenine Yoğun İlgi

Derince İbni Sina Mahallesi Gülşen Sokak’ta yer alan Sopalı Camii’ne bağlı olarak inşa edilen 15 Temmuz Şehit Polis Serdar Gökbayrak Kuran Kursu’nun resmi açılış töreni gerçekleştirildi. 200 öğrencinin aynı anda eğitim görebileceği kapasiteye sahip Kuran Kursunun açılış törenine Derince Belediye Başkanı Ali Haydar Bulut, Kocaeli İl Müftüsü Yusuf Doğan, Derince İlçe Müftüsü Mecit Amil, AK Parti Derince İlçe Başkanı İbrahim Şirin, Sopalı Camii Dernek Başkanı Salih Şimşek, İbni Sina Mahalle Muhtarı Ömer Karadeniz, Sırrıpaşa Mahalle Muhtarı Hülya Yıldırım, Çenedağ Mahalle Muhtarı Osman Koçyiğit, Yenikent Mahalle Muhtarı Asuman Ekerer, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, camii imam hatipleri ve vatandaşlar yoğun ilgi gösterdi.

Kur'an-ı Kerim Tilaveti Okundu

Derince Merkez Camii Müezzini İbrahim Demiröz'ün Kur'an-ı Kerim tilaveti ile başlayan programda ilk konuşmayı Sopalı Camii Dernek Yöneticisi Zeki Birgül yaptı. Kuran Kursu binasının yapılışı ile ilgili bilgiler veren Birgül, “Hayal ile başladığımız bu yolda 9 kişi olarak yola çıktık. Belediye Başkanımız Ali Haydar Bulut, il ve ilçe müftülüğümüz, muhtarımız, cami derneğimiz ve hayırsever vatandaşlarımızın katkılarıyla birlikte bugün Kuran Kursu’nu hizmete açmış olmanın huzurunu yaşıyoruz” dedi. Derince İlçe Müftüsü Mecit Amil de yaptığı konuşmada “Böyle hayırlı eserler mucizelerle doludur. Allah’ın dinine yardım herkese nasip olmaz. Sonuçta herkes elinden geleni yapıp bu eseri ortaya çıkartı. Emeği geçenlerden Allah razı olsun” dedi.

Birlik ve Beraberlik Vurgusu

Kocaeli İl Müftüsü Yusuf Doğan ise yaptığı konuşmada “Rabbim şehitlerimizin bize bıraktığı mukaddes mirası en güzel şekilde yaşatmayı nasip etsin. Derdimiz Kuran, sünnet eksenli cami merkezli bir toplum inşa etmek. Bu konuda başta aileler olmak üzere hepimize büyük görevler düşüyor.” dedi. Programda son konuşmayı yapan Derince Belediye Başkanı Ali Haydar Bulut, “Bu güzel Kuran Kursu’nun açılmasında emeği geçen başta cami derneği yönetimi olmak üzere tüm destek verenlere teşekkür ediyorum. Halkımızla, mahalle sakinlerimizle birlikte bu bina inşa edildi. Birlik ve beraberlik içerisinde hareket edince bu güzel eserler ortaya çıkıyor.” dedi. Başkan Bulut’un konuşmasının ardından minik öğrenciler ve vatandaşların da katılımıyla 15 Temmuz Şehit Polis Serdar Gökbayrak Kuran Kursu’nun açılışı yapıldı.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner2778

banner2763

banner2765

banner2754

banner2762

banner2764

banner2766

banner2723

banner2680

banner2751