banner2818
banner2819
banner2821
banner2820

DERİNCE’DE KUTLU DOĞUM ŞÖLENİ
 Derince İlçe Müftülüğü’nün öncülüğünde Kocaeli Kent Konseyi, Çavuşlu Muhtarlığı ve İshakçılar esnafının katkılarıyla İshakçılar Kutlu Doğum Şöleni’nin 7’ncisi düzenlendi. İshakçılar İlkokulu bahçesinde gerçekleşen programa Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkan Danışmanı Gültekin Görüm, İlçe Kaymakamı Mesut Yıldırım, Derince Belediye Başkanı Ali Haydar Bulut, Derince Belediyesi Başkan Vekili Nurettin Işık, İlçe Müftüsü Birol Nurlu, İlçe Milli Eğitim Müdürü Ali Osman Karabayır, Yazar Senai Demirci, belediye meclis üyeleri, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, muhtarlar ve vatandaşlar katıldı.

 

Nurlu’dan birlik ve beraberlik mesajı

 

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Mehteran Takımı’nın alandaki gösterisiyle start alan şölen, Kur’an-ı Kerim Tilaveti ve edilen dualarla devam etti. Programda davetlilere hitap eden İlçe Müftüsü Birol Nurlu konuşmasında, “Bizler bugün burada Tevhid inancının etrafında bir Vahdeti bir bütünleşmeyi gerçekleştiriyoruz. Peygamber Efendimiz’in (s.a.v.) rahmet yüklü mesajlarını bu önemli haftada halkımızla paylaşarak O’nu anlatmaya ve hatırlatmaya çalışıyoruz. Cenab-ı Hak kalplerimizden Peygamber aşkını, peygamber sevdasını eksik etmesin. Rabbim çocuklarımızın kalbine Peygamber aşkını aşılasın. Allah bu birlik ve beraberliğimizi daim etsin” dedi. İlçe Müftüsü Nurlu’nun ardından Başakşehir Ahmet Yesevi Camii İmam Hatibi Mustafa Giden, Fatih Camii İmam Hatibi Bünyamin Topçuoğlu ve Maltepe Merkez Camii Müezzini Recep Demirel Kur’an-ı Kerim Tilaveti ve dualar okudu.

 

Şehitler rahmetle anıldı

Gerçekleşen okumaların ardından programa konuşmacı olarak katılan Yazar Senai Demirci, “Kutlu Doğum’unuz mübarek olsun. İnşallah Kutlu Doğum vesilesiyle bizlerinde yeniden doğumu gerçekleşir. Kendilerini ülkemiz için düşmana siper eden tüm şehitlerimizi sizlerin huzurunda rahmetle anıyorum. Bugün burada rahatça konuşabilmemizin en büyük sebebi askerlerimizin ve polisimizin üstün mücadelesidir. Bizler her zaman onların ve ailelerinin yanındayız. Allah tüm şehit ve gazilerimizden razı olsun. Bizler dil, din, ırk ayrımı gözetmeksizin imanımızla İbrahim Aleyhisselam’a bağlıyız. Bizler onların davasına bağlıyız” dedi. Yazar Demirci’nin ardından program İlçe Müftüsü Birol Nurlu’nun ettirdiği dualar ve dağıtılan mevlit yemeği ile son buldu. 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner2817

banner2823

banner2822

banner2824

banner2825

banner2826