banner2779
banner2752
banner2750

Derince’de madde bağımlılığı  ile ilgili önemli mesajlar

DER-MEK ile Kocaeli Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü’nün ortaklaşa düzenlediği “Madde Bağımlılığı” seminerinde konuşan uzman personel Banu Mercan, katılımcılara çok önemli bilgiler verdi

Madde ile mücadele devlet politikası

Derince Belediyesi Mesleki Eğitim Kursları (DER-MEK) ile Kocaeli Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü, Kusachi Bilgi ve Sanat Merkezi’nde “Madde Bağımlılığı” konulu seminer düzenledi. Organizasyonda görevli uzman personel Banu Mercan, madde bağımlılığının ne olduğu, maddenin zararları, ailelerin bilmesi gerekenler, tedavi süreci ve yasal boyut hakkında konuklara bilgi verdi. Mercan ayrıca seminerde Türkiye’nin madde kullanımı ve bağımlılığı ile mücadeleyi devlet politikası haline getirdiğini belirterek aile içi iletişim bozukluğu, parçalanmış aile oranının yüksek olması, göçler, sigara ve alkol kullanımında yaş sınırının düşük olması gibi nedenlerin madde kullanımı ve bağımlılığı riskini arttırdığını ifade etti.

İlk deneme ve bağımlılık

Özenti ve merakın madde bağımlılığında önemli bir yer teşkil ettiğini söyleyen Mercan, “Madde bağımlılıklarının birçoğu özenti ve merakın ardından kişinin ilk denemeyi gerçekleştirmesi ile başlıyor. İlk deneme ile birlikte kişi zaman zaman madde kullanarak bağımlı olmayacağını düşünüyor. Bu sürecin ardından da bağımlılık başlıyor” diye görüş belirtti. Ayrıca düzenlenen toplantıda katılımcılar görevli uzman personel Mercan’a sorular yönelterek madde kullanımı ve bağımlılığı hakkında bilgi aldı. Program sonunda DER-MEK Sorumlusu Serkan Saka, Banu Mercan’a Derince Belediye Başkanı Ali Haydar Bulut adına plaket takdim etti. “Madde Bağımlılığı” konusunda Kusachi’de önemli bilgiler veren Banu Mercan’ın Aralık ayı içerisinde Çınarlı Mahalle Konağı’nda da vatandaşlara yönelik bir seminer düzenlemesi planlanıyor.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner2778

banner2763

banner2765

banner2754

banner2762

banner2764

banner2766

banner2723

banner2680

banner2751