Derince’de Öğrencilerden Kur’an Ziyafeti

İki Kategoride 24 Öğrenci Yarıştı

Millî Eğitim Bakanlığı Din Öğretimi Genel Müdürlüğü’nce Türkiye genelinde Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencilerine yönelik düzenlenen " Genç Muhafızlar Hafızlık Yarışması" ile "Genç Sada Kur’an-ı Kerim’i Güzel Okuma Yarışması"nın Kocaeli finali Derince’de yapıldı. Zübeyde Hanım Kültür Merkezi’nde düzenlenen final organizasyonunu Derince Belediye Başkanı Ali Haydar Bulut, Kocaeli İl Milli Eğitim Müdürü Fehmi Rasim Çelik, Derince İlçe Milli Eğitim Müdürü Ali Osman Karabayır, okul müdürleri, öğretmenler, öğrenciler ve öğrenci velileri takip etti. Her iki kategoride toplam 24 öğrencinin yarıştığı final etkinliğinde jüri üyeliklerini Doç. Dr. Mehmet Çiçek, Mehmet Mahşuk Acar, Salih Şahin, İhsan Şen ve Abdurrahman Bulut yaptı. 

Dereceye Giren Öğrencilere Ödül

Öğrencilerin katılımcılara Kur’an ziyafeti sunduğu programın sonunda dereceye giren isimler de belli oldu.  Genç Muhafızlar Hafızlık Yarışması’nda birinciliğe Şehit Osmangazi Çetingöz A.İ.H.L.’den Ömer Faruk Satılmış ulaşırken, İzmit A.İ.H.L.’den Hüseyin Abdurrahman Bilgin ikinci, Gebze A.İ.H.L.’den Abdurrahman Dedeoğlu üçüncü oldu.  Genç Sada Kur’an-ı Kerim’i Güzel Okuma Yarışması’nda ise birinci olan isim Darıca Şehit Murat Tevlim A.İ.H.L.’den Abdussamet Tutar oldu. Bu kategoride ikinciliğe Gebze A.İ.H.L.’den Ramazan Şeker, üçüncülüğe ise İzmit A.İ.H.L.’den Abdülkerim Şahin ulaştı. Yarışmaların sonunda dereceye giren öğrencilere ödüllerinin takdim edildiği programda konuşan Derince Belediye Başkanı Ali Haydar Bulut, “Bizlere Kur’an ziyafeti sunan öğrencilerimizi ve kendilerini yetiştiren kıymetli aileleri ile öğretmenlerimizi tebrik ediyorum” dedi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner2817