DERİNCE’DE TİCARET KONUŞULDU
 Programa ilgi büyüktü

Derince’de ticari hayatın geliştirilmesi ve bu alandaki sorunların çözümü noktasında Kocaeli Ticaret Odası (KOTO), Belediye Meclis Salonu’nda Ticari Gelişim Konferansı tertip etti. Organizasyona İlçe Kaymakamı Mesut Yıldırım, Derince Belediye Başkanı Ali Haydar Bulut KOTO Başkanı Murat Özdağ, Derince Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Bekir Sargın, S.S Derince Esnaf Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi Başkanı Osman Koçyiğit katılırken ilçedeki tüccar ve esnaflar da toplantıya yoğun ilgi gösterdi.

 

Ticari değerlendirme yapıldı

Toplantıda açılış konuşmasını Doç. Dr. Oktay Koç yaparken İlçe Kaymakamı Mesut Yıldırım Yıldırım, Derince Belediye Başkanı Ali Haydar Bulut ve KOTO Başkanı Murat Özdağ birer selamlama konuşması yaptı. Göreve geldikleri ilk günden bu yana esnafıyla, tüccarıyla, taciriyle bitlikte hareket ettiklerini söyleyen KOTO Başkanı Özdağ, “Biz göreve geldiğimiz ilk günde dedik ki esnafımızla, tüccarımızla, tacirimizle beraber burayı yöneteceğiz. Bunu da gerçekleştirme adına en iyi bilgileri sizlerden alıp gerek yerel idarelere gerekse de merkezi idarelere aktarmak için buradayız. Bu manada ülke ekonomimize büyük katkı sağlayan Derince’miz bizler için çok önemli” dedi.

 

“Fikirleriniz bizler için önemli”

İlçedeki eksikleri birlik ve beraberlik çerisinde tartışmak bir araya geldiklerini belirten Başkan Bulut, “İlçemizdeki ticari hayatın gelişimi noktasında bu tür toplantıların yapılması bizler için sevindirici. Bu anlamda Derince’mizin eksiklerini birlik ve beraberlik içerisinde tartışmak için bir araya geldik. Fikirleriniz, istekleriniz izler için çok önemli” diye konuştu. Selamlama konuşmasında konuklara hitap eden İlçe Kaymakamı Yıldırım, “Esnafımızın sorunları olduğunun farkındayız. KOTO’nun esnafımıza bakışı genel manada bizleri ayrıca memnun ediyor, gururlandırıyor. Hep birlikte çözebileceğimiz sorunlar noktasında elimizden gelen gayreti göstereceğiz” dedi. Konuşmaların ardından ilçedeki ticari hayatın geliştirilmesi noktasında iki bölüme ayrılan programda ilk etapta tüccar ve esnafların katılımlarıyla Derince’nin ticari yönden dezavantajları konuşuldu. Daha sonra ikinci bölümde ise ilçenin ticari avantajları belirlendi. Tüm bunların ışığında şartların iyileştirilerek daha verimli bir yapılanmanın oluşturulması için fikir birliğine varıldı.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner2817