banner2779
banner2752
banner2750

Derince’de Toplu Sözleşme İmzalandı


Böylece Derince Belediyesi’nde evli iki çocuklu bir çalışanın alacağı en düşük net ücret 4.200 TL’ye yükselirken, giydirilmiş net ücret ise 4.400 TL oldu

Çalışanların Yüzü Gülüyor

Derince Belediyesi çalışanlarının yer aldığı DERPAŞ bünyesindeki personelleri kapsayan toplu iş sözleşmesi görüşmeleri işçilerin yüzünü güldüren bir şekilde sonuçlandı. Göreve başladığı gün itibariyle çalışanların daima yanında olan Başkan Aygün, bunu uygulamalarına da yansıtmıştı. Kentimizde seçim dönemindeki verdiği sözü tutarak KHK ile belediye şirketlerine geçen çalışanlara 635 TL’lik zammı veren ilk belediye başkanı olan Aygün, imzaladığı toplu sözleşme ile işçilerin yüzünü bir kez daha güldürdü.

Garaj Amirliği’nde Tören

Derince Belediyesi ile Hizmet İş Sendikası arasında imzalanan toplu iş sözleşmesi için Derince Belediyesi Garaj Amirliği’nde bir tören düzenlendi. Derince Belediye Başkanı Zeki Aygün, Belediye Başkan Yardımcıları Kemal Bayraktar, İbrahim Şirin ve Abbas Bayrak, Derince Belediyesi Meclis Üyeleri Kenan Yalçın, Furkan Güngör, Hizmet İş Sendikası Kocaeli Şube Başkanı İdris Ersoy, sendika temsilcileri ve Yerel Sen yöneticilerinin katıldığı imza törenine çalışanlar da yoğun ilgi gösterdi. Karşılıklı imzaların atıldığı program saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı.

Ersoy’dan Başkan Aygün’e Teşekkür

Törende ilk konuşmayı yapan Hizmet İş Sendikası Kocaeli Şube Başkanı İdris Ersoy yaptığı açıklamada Derince Belediye Başkanı Zeki Aygün’e teşekkür etti. Toplu sözleşme görüşmelerinin süreci ile ilgili bilgi veren Ersoy “Sayın başkanımızın görüşmelerde devreye girmesiyle imza aşamasına geldik ve bugün imzalıyoruz. Şunu çok net söylüyorum bugün 500 belediyede sözleşme imzalanmışsa Gebze, Darıca, Derince ve Büyükşehir’de imzalanan sözleşmeler bunun 490 tanesinden fazladır. Burada yapılan emek, başkanlarımızın ortaya koyduğu irade ortadadır. Derince’mizde en az zam alan arkadaşımız 4.200 TL maaş alacak. Ayrıyeten ustalık, operatörlük ve şoförlüğüne göre 4.400’e çıkan net maaşlar var. İkramiye, izin ve bayram parası bunun haricinde. Kocaeli’de yapılan toplu sözleşmeler hiçbir yerde yok. Belediye başkanımız iradesini koydu, Derince’de bu rakamları yakalamak çok önemli.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner2778

banner2763

banner2765

banner2754

banner2762

banner2764

banner2766

banner2723

banner2680

banner2751