Derince’de Yatırım Atağı Devam Ediyor

Projeler Hizmete Sunuluyor

Derince genelinde yapılan çalışmalarla yatırım atağı devam ediyor. Hizmete giren vizyon projelerle adından söz ettiren ilçede daha önce Yelken Kafe Restaurant ve Düğün Salonu, Yarı Olimpik Kapalı Yüzme Havuzu, Şehit Er Emre Kaan Arlı Çok Amaçlı Spor Salonu, İshakçılar Er Meydanı ve Spor Kompleksi, 20 metrelik alternatif yol ve viyadük projeleri, Dümbüldek Pınarı Mesire Alanı ile İshakçılar Kültür Merkezi tamamlanarak vatandaşların hizmetine sunuldu. Ayrıca 1071 AK Merkez, Yenikent Kapalı Pazar, Hoca Ahmet Yesevi Camii, Dumlupınar Spor ve Rekreasyon Alanı, İbn-i Sina Mahalle Konağı, Derince Şehit Osmangazi Çetingöz Anadolu İmam Hatip Lisesi’ne inşa edilen Kapalı Spor Salonu, Kentsel Dönüşüm Projesi, Derince Gençlik Merkezi ve bunların yanında alt ve üstyapıya yapılan 200 Milyon TL’lik dev yatırımla çalışmalar tüm hızıyla sürüyor.

Ücretsiz Eğitimler Verilecek

Fatih Mahallesi’de inşa çalışmaları devam eden Derince Gençlik Merkezi tamamlanmasıyla birlikte ilçe halkına birçok alanda hizmet verecek. Merkezde, özellikle gençlere yönelik Gençlik ve Spor Bakanlığı’nın yazılımı olan ücretsiz eğitimlerin verileceği Kod Adı 2023 eğitimleri, köy çocuklarına rekreasyon faaliyetleri, lise öğrencilerinin meslekleri tanıması amacıyla ilgili fabrika ve üniversite ziyaretleri, kitap okuma programları, yabancı dil kulüpleri, müzik ve halk oyunları toplulukları, sportif çalışmalar, AB projeleri ve yurt dışı değişim programları, edebiyat ve tarih kulüpleri, doğa ve deniz kampları, gençlik haftası etkinlikleri, şehirler ve kültürler projesi ile milli bilinci oluşturacak projeler yer alıyor.

Çok Amaçlı Spor Salonu

Bin 534 m2’lik bina oturum alanına inşa edilen Derince Gençlik Merkezi, bodrum, zemin kat ve normal kat olmak üzere toplam 3 kattan oluşuyor. Proje bünyesinde bir adet çok amaçlı salon ve derslikler yer alıyor. Derince Gençlik Merkezi’nin bodrum katında 446 m2 ebatında çok amaçlı spor salonu ve sahne, 2 adet bay-bayan soyunma odası, antrenör soyunma odası, ilk yardım odası, bay-bayan engelli tuvaleti, bay-bayan mescit, arşiv odası, teknik hacim bölümleri ve sığınak yer alıyor. Tesisin zemin kat bölümünde ise giriş-fuaye, bekleme salonu, kütüphane, iki adet derslik, müdür odası, idari ofis, öğretmenler odası, toplantı odası, folklor ve oyun salonu ile bay-bayan engelli tuvaleti yer alıyor. Derince Gençlik Merkezi’nin normal katında ise iki adet derslik, seminer salonu, el sanatları işçiliği odası, plastik sanatlar atölyesi, bilgisayar işçiliği odası, müzik işçiliği odası, kafeterya ve lavabolar bulunuyor.  Fatih Mahallesi’ndeki projenin tamamlanmasıyla birlikte Derince Gençlik Merkezi, geniş ve kullanışlı bir yapı ile gençlere hizmet verecek.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner2817