banner2827
banner2818
banner2819
banner2821
banner2820

Derinceli berberler  Türkiye'ye örnek oluyor
 Derince Belediyesi’nin Esnaf ve Sanatkarlar Odası ile birlikte düzenlediği toplantıya katılan Derinceli berberlerin tamamına yakını pazar günü tatilinin devam etmesini istedi. Derince Belediye Başkanı Dr. Aziz Alemdar ve Esnaf Odası Başkanı Bekir Sargın da, pazar tatillerinin süreceğini müjdeleyerek berberler arasındaki bu dayanışmanın Türkiye’ye örnek olduğunu ifade ettiler

 

İlk yıl yapılan uygulama değerlendirildi

Geçtiğimiz yıl Derince’de faaliyet gösteren berberlerin büyük bölümünün talebi doğrultusunda ilçe genelinde yer alan berber salonlarının pazar günleri kapalı olmasına karar verilmişti. 2013 yılında gerçekleşen bu uygulamanın sonuçlarının değerlendirilerek 2014 yılındaki yol haritasının belirlenmesi amacıyla ilçede bir toplandı düzenlendi. Derince Belediyesi ile Derince Esnaf ve Sanatkarlar Odası’nın organize ettiği toplantı Sahil Sosyal Tesisleri’nde gerçekleşti. Toplantıya Derince Belediye Başkanı Dr. Aziz Alemdar, Belediye Başkan Yardımcısı Adnan Pala, Derince Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Bekir Sargın, ilgili müdürler, yetkililer ve ilçede faaliyet gösteren berberler katıldı.

 

Sargın’dan Alemdar’a teşekkür

İlçede faaliyet gösteren 97 berber salonu sahibinin neredeyse tamamının katıldığı toplantıda ilk konuşmayı Derince Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Bekir Sargın yaptı. Geçtiğimiz yıl başlatılan pazar tatili uygulamasının son derece yararlı olduğunu ve ilçedeki berberlerin bundan mutluluk duyduğunu belirten Sargın “Geçtiğimiz yıl ilk kez başlatılan pazar tatili uygulamasından arkadaşlarımız son derece memnun ve bunun devamını talep ediyorlar. Sağ olsun belediye başkanımız Aziz Alemdar, bizim her zaman yanımızda. Bu konuda da berber arkadaşlarımızın taleplerine olumlu yaklaşacağından ve onların düşüncelerini uygulayacağından eminiz. Kendisine esnaflar adına teşekkür ediyoruz.” dedi.

 

Tüm hizmetlerimiz halkımızın menfaatine

Sargın’ın ardından konuşma yapan Derince Belediye Başkanı Dr. Aziz Alemdar, Esnaf Odası ile birlikte geçtiğimiz yıl başlatılan uygulamanın berberlerden gelen talep doğrultusunda gerçekleştiğini ifade etti. Bugüne dek kentte yaptıkları tüm hizmetlerin ve aldıkları tüm kararların ilçe halkıyla, esnafların menfaati yönünde olduğunu söyleyen Başkan Alemdar, Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Bekir Sargın’ın geçtiğimiz yılki kararın alınmasında önemli bir rolü olduğunu belirterek “Esnaf Odamızdan ve berberlerden gelep taleple aldığımız kararı bu yıl da yine bize yöneltilecek istekler doğrultusunda şekillendireceğiz. Bekir Sargın başkanlığındaki Esnaf Odamızla gerçekleştirdiğimiz bu uyumlu çalışmayı diğer meslek dallarında da sürdürmeyi amaçlıyoruz” dedi.

 

Sizler ne isterseniz bizler onu yapacağız

Berber salonlarının pazar günleri kapatılmasındaki memnuniyeti kendisinin de hissettiğini belirten Başkan Alemdar, 2013 yılı içersinde gerçekleşen uygulamada kendisine hiç kimsenin bu konuda olumsuz bir eleştiri getirmediğini söyledi. Derince’nin sürekli gelişen ve büyüyen bir ilçe olduğunu belirten Başkan Alemdar “Biz ilçe olarak bir çok konuda kentimizdeki diğer ilçelerden ve Türkiye’nin bir çok bölgesinden öndeyiz. Biz ilçemizi güzelleştirerek model oluyoruz. Sizler de, bizler de hepimiz Derince’nin menfaati için çalışıyoruz. Sizlerin pazar tatili önerisi doğrultusunda geçtiğimiz yıl uygulamaya geçirdiğimiz kararı, yine sizlerin önerileriyle şekillendireceğiz. Sizler ne isterseniz bizler onu yapacağız” dedi ve ardından sözü berberlere bıraktı.

 

Pazar tatilinin devamına karar verildi

Toplantıya katılan berberlerin sırayla görüşlerini belirttikleri buluşmada söz alan berberler kendilerinin pazar günü tatilleriyle birlikte artık yaşamlarına yeni bir renk geldiğini ve bu uygulamanın devam etmesi yönünde ortak bir fikir birliğine vardıklarını söylediler. Yapılan oylama neticesinde, salonda bulunan berberlerden sadece 3 tanesi pazar günü berber salonlarının açık olmasını isterken, berberlerin neredeyse tamamına yakını pazar tatilinin devamı yönünde görüş belirtti. Başkan Alemdar da karşılıklı samimi bir ortamda gerçekleşen bu buluşmada gördüğü tablo gereği pazar tatili uygulamasının süreceğini belirterek ilçedeki berberler arasında gerçekleşen bu dayanışma ve birlikteliğin Türkiye’ye örnek olacak bir nitelik taşıdığını ifade etti.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner2817

banner2823

banner2822

banner2824

banner2825

banner2826