Derinceli hanımlar kuaförlük mesleğini öğreniyor
 Yenikent ve Kusachi’de eğitim görüyorlar

Derince Belediyesi ve İlçe Halk Eğitim Müdürlüğü’nün hizmete sunduğu DER-MEK projesi ilçe halkından büyük ilgi görüyor. Derince Belediyesi Mesleki Eğitim Kursları (DER-MEK) çatısı altında 6 ayrı merkezde düzenlenen kurslardan binlerce Derinceli yararlanırken, bu kurslara katılan vatandaşlar aynı zamanda yeni bir meslek öğrenme imkanı da buluyor. Bu kurslar arasında yer alan kuaförlük eğitimleri ise DER-MEK’te iki ayrı kurs merkezinde veriliyor. Dumlupınar Mahallesi’nde yer alan Kusachi DER-MEK ve Yenikent DER-MEK merkezlerinde açılan kurslara katılan Derinceli hanımlar, burada usta kuaför eğitmenleri eşliğinde mesleğin inceliklerini ve püf noktalarını öğreniyor. Kusachi DER-MEK binasında çalışmalar iki grup halinde pazartesi, salı, çarşamba ve perşembe günleri devam ederken bu merkezdeki eğitimleri usta öğretici Yasemin Polat veriyor. Sabah 09.00 ile 16.10 saatleri arasında eğitimlerin verildiği Kusachi’deki kuaförlük kursuna 45 kişi katılıyor.

 

Kursiyerlerden, Başkan Bulut’a teşekkür

Yenikent DER-MEK bünyesinde düzenlenen kurslara katılan kişi sayısı ise 52. Tülay Soycan’ın eğitim verdiği bu merkezde dersler yine iki grup halinde gerçekleşiyor. Salı, çarşamba, perşembe ve cuma günleri yapılan eğitimler sabah 09.00’da başlayıp 16.10’da sona eriyor. Yenikent ve Kusachi’de devam eden kursları ziyaret eden Derince Belediye Başkanı Ali Haydar Bulut da kuaförlük eğitimlerine katılan kursiyerler ve usta öğreticileriyle sohbet etti. DER-MEK’in büyük bir aile olduğunu ifade eden Başkan Bulut, “Bizler belediye olarak sadece vizyon proje üretmekle kalmıyor, kültürel ve sanatsal çalışmalarımızla da vatandaşlarımızın yanında yer alıyoruz. Bu kurslara katılan ve kendilerini geliştiren kursiyerlerimize, aynı zamanda istihdam olanağı da sağlıyoruz. Evde oturmak yerine meslek sahibi olmak için buraya gelen kursiyerlerimizi tebrik ediyorum” dedi. Kursiyerler de DER-MEK bünyesinde gördükleri eğitimlerden duydukları memnuniyeti dile getirerek Başkan Bulut’a teşekkürlerini iletti.

 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner2817