Derinceliler, Kadir Gecesi’nde hep birlikte dua etti

Turabi ve ekibi 17 eser seslendirdi

Derince Belediyesi, Ramazan ayı boyunca devam eden mahalle iftarları ve çayhane programlarının ardından Kadir Gecesi’nde özel bir program düzenledi. Kent Meydanı’nda yer alan Merkez Camii’ndeki teravih namazı ve akabinde ki tesbih namazının kılınmasının ardından başlayan programda ilk olarak Derince Çenedere Camiii Müzezzini İbrahim Demiröz, Kur’an-ı Kerim tilavetinde bulundu. Okunan Kur’an-ı Kerim’in ardından ise verilen tasavvuf müziği konserinde Marmara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Türk Din Musikisi Ana Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Ahmet Hakkı Turabi ve ekibi Derincelilere unutamayacakları bir akşam yaşattı. Turabi ve ekibi tarafından rast, uşşak, nihavend, hüseyni, hicaz, segah, hüzzam, neva ve kürdi makamlarında 17 eser seslendirildi.

 

Semazen gösterisi ilgiyle izlendi

Prof. Dr. Ahmet Hakkı Turabi, bu programda kendilerini Derincelilerle buluşturan, Derince Belediye Başkanı Dr. Aziz Alemdar’a teşekkür ederken, eserler seslendirilirken gerçekleşen semazen gösterisi de büyük bir ilgiyle izlendi. Program sonunda Turabi ve ekibine teşekkür eden Derince Belediye Başkan Yardımcısı Adnan Balcı, Derince Belediyesi’nin Ramazan ayı boyunca düzenlediği mahalle iftarları ve çayhane gibi etkinliklerin büyük alaka gördüğünü belirterek, ilçe halkının programlara gösterdikleri ilginin kendilerini sevindirdiğini söyledi. Sosyal belediyecilik adına, Derincelileri hep bir araya getirmeyi ilke edinen Derince Belediyesi’nin düzenlediği ve gece saat 01.00’e kadar süren programın sonunda ise Derinceliler hep birlikte dua ederek, Kadir Gecesi’ni idrak etti.

 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner2817