banner2779
banner2752
banner2750

DERİNCELİLER MEYDAN'A SIĞMADI


 

Yaklaşık Yedi Bin Kişi Katıldı

Ramazan ayının güzellikleriyle gönüllerin ve sofraların birleştiği Derince’de Kent Meydanı’nda düzenlenen İslam Dünyası Yetimler Günü İftar Programı’na katılım yoğun oldu. Yaklaşık yedi bin kişinin bir araya geldiği iftar programında Derinceliler hep birlikte oruçlarını açmanın huzur ve mutluluğunu yaşadı. İslam ülkelerinin teklifi ve İslam Birliği Teşkilatı’nın desteği ile her yıl Ramazan ayının 15. günü olarak belirlenen "Dünya Yetimler Günü" nedeniyle ilçedeki iftar programı aynı zamanda kardeşlik ve gönül sofralarının kurulmasına vesile oldu. AK Parti Derince İlçe Teşkilatı ve Derince Belediyesi’nin öncülüğünde İnsani Yardım Vakfı’nın (İHH) katkılarıyla gerçekleşen iftar programına yetim ve öksüz çocuklar da aileleriyle birlikte katıldı.

Kent Meydanı’nda Düzenlendi

Derince Kent Meydanı’nda düzenlenen iftar programına Derince Kaymakamı Akın Yılmaz, Derince Belediye Başkanı Ali Haydar Bulut, AK Parti Kocaeli Milletvekili Adayı Ufuk Ekinci, AK Parti Derince İlçe Başkanı İbrahim Şirin, Derince Belediye Başkan Yardımcıları Nurettin Işık, Ayşe Mamat, Osman Ergin, AK Parti Derince Kadın Kolları Başkanı Züleyha Uslu, AK Parti Derince İlçe Gençlik Kolları Başkanı Tanju Yılmaz, Derince İlçe Müftüsü Mecit Amil, meclis üyeleri, muhtarlar, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, kaymakamlık ve belediye daire müdürleri, siyasi parti temsilcileri ve vatandaşlar yoğun ilgi gösterdi. İftar öncesi alana gelen Derince Belediye Başkanı Ali Haydar Bulut, AK Parti Kocaeli Milletvekili Adayı Ufuk Ekinci ve AK Parti Derince İlçe Başkanı İbrahim Şirin, tüm masaları tek tek dolaşarak vatandaşlarla sohbet etti.

Ekinci’den Önemli Mesajlar

İftar sofrasını dolduran Derinceliler, Kur’an-ı Kerim tilavetinin ardından okunan akşam ezanı ile birlikte oruçlarını açtı. Derince Belediyesi çalışanlarının gönüllü olarak görev alarak, yemek ikramlarını yaptıkları iftar programı İlçe Müftüsü Mecit Amil’in yaptırdığı dua ile devam etti. İftar programında bir konuşma yapan AK Parti Kocaeli Milletvekili Adayı Ufuk Ekinci, 24 Haziran seçimlerinin önemine vurgu yaptı. Tüm Derincelilerin Ramazan ayını tebrik eden Ekinci, “Ramazan kardeşlik, paylaşmak ve bölüşmek demektir. Allah tuttuğumuz oruçları kabul eylesin. Biliyorsunuz 24 Haziran’da ülkemiz için çok önemli bir seçim süreci var. AK Parti olarak 16 yılda bu ülkeye çok hizmet ettik, milletimize çok önemli eserler kazandırdık. Bizim yaptığımız eserler ortada. Yine yapmaya talibiz ve yapacağımızı taahhüt ediyoruz. Sizlerden 24 Haziran’da da birlik ve beraberliğinizi göstermenizi istiyorum” dedi.

Bulut ve Yılmaz’dan Birliktelik Vurgusu

Derince Belediye Başkanı Ali Haydar Bulut konuşmasında, “Sizlerle bu iftar soframızda oruçlarımızı açarak birlik ve beraberliğimizi bir kez daha pekiştirmiş olduk. Yetimlerimizle, halkımızla kaynaşmamıza vesile olan Ramazan ayının rahmet ve bereketini üzerinde barındıran bu iftar sofralarımız bizler için çok önemli. Rabbim, yapmış olduğumuz ibadetleri, tutmuş olduğumuz oruçlarımızı kabul eylesin. Bizim için ülkemizin birlik ve beraberliği her şeyden daha önemli. Biz birlik içerisinde oldukça, ülkemizin üzerinde oynanan oyunları hep beraber yıkacağız” dedi. Derince Kaymakamı Akın Yılmaz da konuşmasında birliktelik mesajları vererek, “Milletimizin birlik ve beraberlik duygularının coşkuyla devam ettiği yardımlaşma ve kardeşliğin doruk noktaya ulaştığı Ramazan günlerinde sizlerle birlikte olmak bizler için önemli” dedi. Konuşmaların ardından Anka İlahi Grubu’nun seslendirdiği ilahiler ve tasavvuf müziği konseri ile devam eden programda ayrıca çocuklar da kendileri için kurulan çocuk oyun alanında gönüllerince eğlenme imkanı buldu.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner2778

banner2763

banner2765

banner2754

banner2762

banner2764

banner2766

banner2723

banner2680

banner2751