banner2779
banner2752
banner2750

Derince’nin altın projeleri
 AK Parti İlçe Başkanlığı’nda düzenlenen toplantıda hizmete sunulması planlanan projeleri tanıtan Derince Belediye Başkanı Ali Haydar Bulut, “Derince cazibe merkezi olacak” dedi

 

Çalışmalara devam ediliyor

Derince Belediye Başkanı Ali Haydar Bulut, İlçe Başkanlığı binasında yapılan toplantıda hizmete sunulması planlanan projeleri tanıttı. Programa Başkan Bulut’un yanı sıra belediye başkan yardımcıları Nurettin Işık, Osman Ergin, Osman Dalkılıç, İlçe Başkanı İbrahim Şirin, muhtarlar, meclis üyeleri ve mahalle başkanları katıldı. Göreve geldikleri günden bu yana bir yılı geride bıraktıklarını aktaran Başkan Bulut, “Beş yıl uzun bir süreç değil. Onun için bir yandan proje çalışmalarımızı yürütürken bir yandan da mahallelerimizdeki rutin çalışmalarımıza devam ediyoruz” dedi.

 

“Çocuklarımıza hizmet edeceğiz”

Gerçekleşen toplantıda projeleri tanıtan Başkan Bulut, insanların daha rahat edebileceği, dinlenebileceği bir ortam hazırlama noktasında Şelale Projemizi hizmete sunmak istiyoruz. Kent Meydanı’nda yapacağımız çalışma ile burayı cazibe merkezi haline getirmek istiyoruz. Bunun yanında ihalesini yapmış olduğumuz Yüzme Havuzu Projemiz de yakın zamanda halkımızın hizmetine sunulacak. İşletmeciliğini Kocaeli Yüzme Kulübü’nün yapacağı proje için özellikle kadınlardan olumlu tepkiler alıyoruz. Burada hem halkımıza hem de binlerce çocuğumuza yüzme sporu alanında hizmet edeceğiz” şeklinde görüşlerini aktardı.

 

Projelerle ilgili istişare yapılıyor

Derince 60 Evler’de bulunan Belediye Sahil Sosyal Tesisleri alanında yeni bir çalışmaya imza atacaklarını aktaran Başkan Bulut, “Bu alanla ilgili çizmiş olduğumuz üçüncü projemizi sizlere sunuyoruz. Çalışmalarımızı hizmete sunma noktasında istişarede bulunuyoruz. Bu alanda bulunan ağaçlara zarar verilmeden mevcut olan mekan üzerinde çalışmalarımızı yürüteceğiz. Projenin artılarını, eksilerini değerlendiriyoruz. Ön hazırlık noktasında projelerin uygun olup olmadıklarını tartışarak karar vermek istiyoruz. Bu nedenle hemen yapalım bitirelim mantığı ile hareket etmiyoruz” diye konuştu.

 

“Yenikent’te camii ihtiyacı mevcut”

Toplantıda Yenikent Mahallesi’nde camii ihtiyacının olduğunu belirten Başkan Bulut, “Bu ihtiyacı karşılamak amacıyla yeni İlçe Emniyet Müdürlüğü binasının yan tarafında bulunan alanda yapılmak üzere bir proje hazırladık. Üst katı cami ve alt katında işletmelerin yer alacağı bir yapı olacak. Çevresinde yer alacak yeşil alanlarıyla, otoparklarıyla kullanışlı ve modern görünüme sahip bir projemizi hizmete sunacağız” dedi.

 

Askeri alana “Spor Kompleksi”

Başkan Bulut ayrıca Yavuz Sultan Mahallesi’nde yer alan askeri alanda spor kompleksi projesinin yapılması için çalışmalar yürüttüklerini söyleyerek, “Yavuz Sultan Mahallesi’nde bulunan askeri alanda önemli bir çalışmayı hizmete sunmayı planlıyoruz. Spor kompleksi projemiz içerisinde futbol, voleybol, basketbol sahaları, tenis kortları, yürüyüş ve bisiklet yolları ve çeşitli spor aktivitelerinin yapılacağı alanlar yer alacak. Gençlerimizin spora yönlendirilmesi noktasında önemli bir çalışma olacağına inanıyoruz” ifadelerini kullandı.

 

Kamulaştırmalar devam ediyor

Yapılacak otoyol bağlantı yolu projesi ile Derince’de ulaşımın sorununun büyük ölçüde çözüleceğini söyleyen Başkan Bulut, “Otoyol bağlantı yolu projemiz için kamulaştırma çalışmalarımız devam ediyor. Kamulaştırmalar yapıldıktan sonra uygulama projemizi hayata geçirerek ihalelendirme aşamasına geçeceğiz. Viyadüklerin hizmete sunulmasıyla birlikte mahallelerimizi birbirine bağlayan 20 metrelik yollarımızı tamamlayacağız” dedi.

 

Araptepe’de “Kentsel Dönüşüm” projesi

Derince Belediye Başkanı Ali Haydar Bulut, “Bunların yanında Yenikent Mahallesi’nde bulunan Araptepe’de kentsel dönüşüm çalışması gerçekleştirmek için hazırlıklarımız sürüyor. Oradaki vatandaşlarımız da sürecin bir an önce başlamasını istiyor. Ayrıca Engin Caddesi ve Öğretmenler Caddesi’nin asfaltlama çalışmaları da yakın zamanda start alacak. Tüm hazırlıklarımızın tamamlanmasının ardından yapacağımız projeleri halkımızın hizmetine sunarak Derincemizi cazibe merkezi haline getireceğiz” şeklinde konuştu.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner2778

banner2763

banner2765

banner2754

banner2762

banner2764

banner2766

banner2723

banner2680

banner2751