banner2827
banner2818
banner2819
banner2821
banner2820

DERİNCE’NİN İLK ÖZEL OKULU EĞİTİME AÇILDI
 100 öğrenci eğitim görecek

Milli Eğitim Bakanlığı’nın dershanelerin özel okula dönüşümü ile ilgili aldığı karar doğrultusunda Derince’de bu ünvanı ilk elde eden okul Özel Asaf Ortaokulu oldu. Çenedağ Mahallesi İstiklal Caddesi’nde daha önce Seviye Dershanesi adı altında eğitim veren ve artık özel okul olarak hizmet verecek olan Özel Asaf Ortaokulu’nda yaklaşık 100 öğrenci eğitim görecek. Kuruculuğunu Fahrettin Boz’un yaptığı Özel Asaf Ortaokulu’nda 20 öğretmen ve 5 de personel görev alıyor. Eğitime yeni bir bakış açısı kazandırmayı amaçlayan okulun açılış törenine gerek protokol gerekse vatandaşlar yoğun ilgi gösterdi.

 

9 yıllık tecrübeyi aktaracaklar

Özel Asaf Ortaokulu’nun açılış törenine AK Parti Kocaeli Milletvekili Zeki Aygün, Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Zekeriya Özak, Derince Kaymakamı Mesut Yıldırım, Derince Belediye Başkanı Ali Haydar Bulut, başkan yardımcıları, siyasi parti temsilcileri, sivil toplum kuruluşu yöneticileri, vatandaşlar, öğretmenler ve öğrenciler iştirak etti. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan törende ilk konuşmayı yapan isim okulun kurucusu Fahrettin Boz oldu. Ahlaklı insan yetiştirmeyi ilke edindiklerini belirten Boz, dershanecilikteki 9 yıllık tecrübelerini, öğrencilere aktaracaklarını söyledi.

 

Bulut ve Yıldırım’dan mesajlar

Derince Belediye Başkanı Ali Haydar Bulut ise Özel Asaf Ortaokulu’nu Derince’ye kazandırdıkları için Boz ailesine teşekkür ederek “Bizler için eğitim çok büyük önem teşkil ediyor. Cehaletin üstesinden gelmemiz için eğitime ihtiyacımız var. Umarım bu tür eğitim yuvaları ilçemizde daha da çoğalır” dedi. Başkan Bulut’un ardından söz alan Derince Kaymakamı Mesut Yıldırım da Özel Asaf Ortaokulu’nun Derince’deki eğitim hayatına yenilik getireceğini ifade ederek, bu kurumun ilçeye kazandırılmasına katkı sunanlara teşekkürlerini ifade etti.

 

Günümüzde eğitim anlayışı değişti

Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Zekeriya Özak konuşmasında, gençleri toplumun teminatı olarak gördüklerini belirterek “Büyükşehir olarak öğrencilere yaklaşık 180 bin adet tablet dağıttık. En büyük amacımız çocuklarımızın iyi eğitim alması. Bu doğrultuda merkezi hükümetimiz de çok önemli çalışmalara imza atıyor” dedi. Programda son olarak söz alan AK Parti Kocaeli Milletvekili Zeki Aygün ise eğitim yaşamında büyük devrimler yaptıklarını belirterek, günümüzde artık ezberci eğitim anlayışından sorgulayıcı eğitim sistemine geçtiklerini söyledi. Konuşmaların sona ermesinin ardından Derince İlçe Müftüsü Birol Nurlu’nun açılış duası ile birlikte Özel Asaf Ortaokulu resmi olarak hizmete başladı.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner2817

banner2823

banner2822

banner2824

banner2825

banner2826