banner2827
banner2818
banner2819
banner2821
banner2820

 Derince’nin tarihi gün yüzüne çıktı

 

Derince barındırdığı tabii güzelliklerin yanı sıra tarihiyle de cazibe merkezi olma yönünde hızla ilerliyor

 

Aslına uygun restorasyon

Restorasyon çalışmalarında artık sona gelinen Tarihi Gar Binası’ndaki çalışmaların sona ermesiyle hem Deniz Mahallesi’nin çehresi değişecek hem de ilçenin kültürel değeri artacak.

Tarihi açıdan büyük önem arz eden ve Derince’de yapılan ilk binalardan biri olma özelliği taşıyan Gar Binası’nda restorasyon çalışmaları tüm hızıyla sürüyor. 1873 yılında hizmete giren Gebze-İzmit demiryolu projesi kapsamında Almanlar tarafından yapılan gar binasında, Derince Belediyesi tarafından yürütülen restorasyon çalışmaları çerçevesinde mevcut bina korunarak, aslına uygun bir şekilde restore ediliyor.

 

Deniz Mahallesi canlanacak

Bir dönem istasyon olarak da kullanılan ancak geçmişte üst düzey yolcuları ağırlamak maksadıyla yapılan eski istasyon binası 1999 yılındaki Marmara depreminde ağır hasar aldıktan sonra, yapılan restorasyon çalışmalarıyla güçlendirildi. Güçlendirme çalışmalarının tamamlanmasının ardından süsleme ve kalem işlerinin de yapıldığı Tarihi Gar Binası’nın aslına uygun olarak hizmete açılmasıyla Derince halkı önemli bir kültür kompleksine kavuşmuş olacak. Deniz Mahallesi’ne ayrı bir canlılık katacak olan projenin tamamlanmasının ardından Gar Binası’nın içerisinde kafeterya, sergi salonu, kütüphane ve sanat evi gibi bölümleri kapsayan modern bir kültür kompleksi oluşturulması hedefleniyor.

 

Derince’nin tarihi kitaplaştırıldı

 

Derince Belediye Başkanı DR. Aziz Alemdar’ın talimatıyla ilçenin tarihi kitaplaştırılırken hazırlanan 470 sayfalık bu önemli kaynak geçmişten, geleceğe ışık tutacak

 

Göreve geldiği günden bu yana Derince’nin sosyal ve kültürel açıdan gelişmesi için önemli projeler üreten Derince Belediye Başkanı Dr. Aziz Alemdar’ın talimatıyla ilçenin tarihi kitaplaştırıldı. Tarihi Yönüyle Derince adını taşıyan kitap, Kocaeli’nin tarihini en iyi bilen isimlerden biri olan ve bu konudaki çalışmalarıyla tanınan Volkan Şenel tarafından hazırlandı
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner2817

banner2823

banner2822

banner2824

banner2825

banner2826