DERİNCE’YE KAMPÜS OKUL PROJESİ GELİYOR
 Kampüs okul projesi hayata geçiyor

Birbiri ardına yapılan vizyon projelerle Kocaeli’nin en gözde yaşam alanlarından biri haline gelen Derince’de bu kez eğitim noktasında çok önemli bir atılım gerçekleştiriliyor. Derince Belediye Başkanı Ali Haydar Bulut’un üzerinde önemle durduğu kampüs okul kavramı projesi doğrultusunda atılan adımlarda artık sona gelindi. Kampüs okul projesi çerçevesinde ilk hedef D-100 ve Denizciler Caddesi’nin hemen kenarında eğitim veren Derince Anadolu Lisesi ve Sabancı Ortakları ve Çalışanları İlkokulu'nu planlanan yeni yerlerine taşımak.

 

Sırrıpaşa’da 26 dönümlük alan

Bu doğrultuda daha önce belediye hizmet binası ve kent meydanı olarak planlanan Sırrıpaşa Mahallesi’ndeki Derince Belediyesi’ne ait 26 dönümlük alan kampüs okul projesinin merkezi olacak. D-100 karayolunun hemen üzerindeki alanda eğitim veren Derince Anadolu Lisesi ve Sabancı Ortakları ve Çalışanları İlkokulu'nun gerek gürültü kirliliği, gerekse öğrencilerin trafik güvenliği açısından yaşadıkları problemleri de ortadan kaldıracak uygulama ile öğrenciler artık çok daha güvenli bir bölgede okul hayatlarını sürdürebilecek. Okullardan boşalacak kent merkezindeki bu alana ise ticari merkez yapılması planlanıyor.

 

Milli Eğitim Bakanlığı ile görüşülüyor

Başkan Bulut’un planladığı proje kapsamında Derince Anadolu Lisesi ile Sabancı Ortakları ve Çalışanları İlkokulu, yeni kampüs okul alanına taşınırken, bu okulların yanına ilave olarak Derince Fen Lisesi ve anaokulu yapılması da düşünülüyor. Milli Eğitim Bakanlığı nezdinde resmi görüşmelerin devam ettiği proje çerçevesinde Derince Anadolu Lisesi’nin taşınması ile ilgili herhangi bir engel bulunmazken Sabancı Ortakları ve Çalışanları İlkokulu'nun kampüs alana dahil edilmesi noktasında da çok önemli bir toplantı gerçekleştirildi.

 

Sabancı Vakfı’ndan Derince’ye ziyaret

Derince Kaymakamı Mesut Yıldırım ve Derince Belediye Başkanı Ali Haydar Bulut’un öncülüğünde gerçekleşen toplantıda Sabancı Vakfı heyeti ile bir araya gelindi. Son derece verimli geçen toplantıda Kaymakam Yıldırım ve Başkan Bulut’un yanı sıra Sabancı Vakfı Genel Müdürü Zerrin Koyunsağan, Sabancı Vakfı Mütevelli Heyeti Başkan Yardımcısı Hüsnü Paçacıoğlu, İlçe Milli Eğitim Müdürü Ali Osman Karabayır ve okul müdürü Selila Çelik hazır bulundu.

 

Spor tesisleri ve seminer salonları

İlk olarak okul binasında gerçekleşen görüşmede Sabancı heyetine, yapılacak proje ile ilgili bilgi verilerek, önceliğin çocukların daha iyi şartlarda eğitim almaları ve güvenlikleri olduğu aktarıldı. Sonrasında Sırrıpaşa Mahallesi’ndeki alanda yapılan incelemelerden son derece memnun ayrılan Sabancı Vakfı heyeti, yapacakları istişarelerin ardından kararlarını bildireceklerini ifade etti. Görüşmelerin olumlu neticelenmesi halinde 26 dönümlük alanda yapılacak olan kampüs okul projesi içerisinde spor tesisleri, kültür alanları ve seminer salonları da yer alacak.

 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner2817