DERNEK BAŞKANI; "YAPILAN MASRAFI CEBİMDEN ÖDEYECEĞİM’’

Dernek Başkanı İsmail Şahinkaya, şikayetçi taraftan söylenen sözlerin kendisini üzdüğünü ifade ederek, ‘’En baştan beri camiyi tartışma konusu yapmak istemedim. İnşaat başladığı zaman karşılıklı görüşmelerle 5 metre olan çekme payını daha önceki bina alanıyla aynı yapıp 3 metrede tuttuk. İnşaat başlangıç aşamasında şikayetçi olan bina sahipleri ile de görüşüldü, proje resimleri her yere asıldı ve karşılıklı anlaşmalar, rızalar alındıktan sonra çalışmalar başladı. İnşaat bitimine yakın dilekçe verildi ve bir mühürleme yapıldı. Yeniden karşılıklı görüşmeler yaptık ve devam izni alındı. Bu aşamada arka arkaya belediyeye 7 adet dilekçe verilerek, çıkma yapıldığı, minarenin görüş alanını kapattığı söylenmiş. Ben de dernek olarak arkadaşlarla görüştüm ve daha fazla cami üzerine tartışma olmaması için ilgili makamlara giderek, minareyi yan tarafa alacağımı söyledim. Belediye yıkım kararı vermedi ama biz yapılan ve fazla olduğu söylenen alanı kesme ve tartışmalara son verme kararı aldık. Şimdi bu minare tabanını kesiyoruz ve yan tarafa alacağız’’ dedi.

Düzenlemeyi yapacağız.

Şahinkaya, kesme işlemi için 5 bin lira para ödeneceğini, yapılan harcamalar ve yeniden dökülecek beton ve malzeme için de harcanacak para ile masrafın 15-20 bin lira olacağını belirterek, ‘’Bu sorunu şikayetlerin temel aşamasında değil de son kata gelindiğinde yapılması nedeniyle yaşadık. Bunu da arkadaşlara söyledim, imkanım var ve ben ödeyeceğim. Burada kasıtlı yapılan bir şey yok ama cemaatten toplana paraların boşa harcanmaması için meydana gelen zararı ben karşılayacağım. Burada bir yıkım kararı değil düzenleme talebi var ve biz de bunu yapacağız’’ dedi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner2817