DERNEKLER KÖRFEZ'DE BİR ARAYA GELDİ

Son günlerde yaptığı çıkışlarla gündeme gelen KAI Vakfı Başkanı Mehmet Irak ve yönetimi tarafından verilen kahvaltı davetinde, gündem 29 Kasım-5 Aralık arasında yapılacak olan etkinlikler ve doğu illerini temsil eden STK’ların bir araya gelmesi oldu.

KAI Vakfı’nın Tütünçiftlik Esentepe Mahallesi’nde ki yerinde gerçekleşen toplantıya, Posoflular Dernek Başkanı Remzi Altun, Hanak Aydere Dernek Başkanı Tuncer Türk, Hanak Yamaç Yolu Dernek Başkanı Zeki Öztürk, Serhat İlleri Derneği Genel Yayın Yönetmeni İlter Öztürk, Serhat Diyarı Dernek Başkanı Ertekin Akbulak, Serhat illeri Derneği yönetimi Nejdet Karataş, Posof Dernek Başkanı Muammer Eren, Karpat Derneği yöneticisi Mesut Şimşek, Akçakale Köyü Dernek Başkanı Taner Sarıçayır, Akbaba Çerme Köyü Derne Başkanı Kasım Karahancı, Azerbaycan Federasyonu Kocaeli Şube Başkanı Bilal Dündar ve çeşitli kurum, kuruluşlarda görev yapan temsilciler katıldı.
 
Kahvaltı sonrasında açıklama yapan Mehmet Irak, ‘’Hayallerimiz vardı ve bunları gerçekleştirmeye başladık. Şehitler ormanı kurduk, ozanlarla buluştuk ve dernekleri bir araya topladık. 29 Kasım- 5 Aralık’ta da bir haftalık etkinlik zincirimiz olacak. Bu hafta içinde ozanlarla buluşacağız, yöresel zenginliklerimizi hatırlayacağız. Mart ayında da Kars Çıldır Gölü’ne gezi yapıp, 12 ilçenin belediye başkanını, STK ve dernek başkanlarını gölde kızakla dolaştıracağız. Hiçbir arkadaşımı kırmadan, incitmeden, onur ve gururumuzu koruyarak görev yapmaya çalışıyorum. Bölgede en kalabalık nüfusa sahibiz ve temsil edilmek istiyoruz. Bir çatı altında toplanmaya başladık ve bunun önemi anlaşıldı. İnsanlarımızın belediye ve diğer noktalarda temsil gücü olması gerekiyor’’ dedi.
 
Toplantıda daha sonra katılım yapan dernek ve temsilcileri kendi aralarında görüşerek, yapılacak çalışmaları belirlediler.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner2817