DERNEKLERİN HEDEFİ BİRLİK

Kocaeli Anadolu İlleri Dernekler Birliği, Körfez’de faaliyet gösteren Körfez Azerbaycanlılar Derneği ev sahipliğinde bir araya gelerek, dernek tarafından kurulan spor kulübü çalışmaları, kültürel faaliyetleri ve dernekler arasındaki bağın güçlendirilmesini masaya yatırdı. Kahvaltılı toplantıda, ülke gündemi, sporun ve kültürel etkinliklerin arttırılması konuşuldu. Derneğin Türünçiftlik Ağadere Caddesi’ndeki binasında gerçekleşen kahvaltılı toplantıya; Kocaeli Anadolu İlleri Dernekler Birliği Başkanı Necmettin Kaya, Azerbaycanlılar Dernek ve Spor Kulübü Başkanı Turgut Caferoğlu, Azerbaycan Derneği 2. Başkan ve KOCKİD Başkanı Ali Can Kazgan, onursal başkan Orhan Bozkurt, Kocaeli Mardinliler Dernek Başkan Vekili Tacettin Sayan, Kocaeli Elazığlılar Dernek Başkanı Aziz Demircan, Kocaeli Kahramanmaraşlılar Dernek Başkanı Enis Göçer, Kocaeli Kayserililer Dernek Başkanı Nevzat Ali Gülbar, Kocaeli Aydınlılar Dernek Başkanı Olgun Koçak katıldı.

 

KATILIM YOĞUNDU

Ayrıca; Kocaeli Çukurovalılar Dernek Başkanı Erdoğan Davut, Kocaeli Ispartalılar Dernek Başkanı Ali Aydemir, Kocaeli Viranşehirliler Dernek Başkanı Çetin Zeren, Kocaeli Urfalılar Dernek Başkanı Cebrail Aydın, Kocaeli Adıyamanlılar Dernek Başkanı Mehmet Taşkın, Kars Ardahan Dernek Başkanı Turgay Kaya, Serhat İlleri Birliği Başkanı Alper Alyılmaz, Derince Nüfus Müdürü ve Kocaeli Ağrılılar Dernek Başkanı Suat Demir, Kars-Ardahan-Iğdır Dernek Başkanı Yener Cimşit, Dünya Karpat Türkleri Birliği Başkanı Tazebey Yaşin, Ardahan Dernek Başkanı Taner Sarıçayır, Kartepe İlçe Sağlık Müdürü Doktor Harun Aslan, sağlık başkan vekili Yaşar Güngör  ve dernek üyeleri de toplantıda hazır bulundu.

 

BERABERLİĞE İHTİYAÇ VAR

Birlikte yapılan kahvaltının ardından ülkenin son durumu ve gelişmeler konuşulurken, birlik ve beraberliğe olan ihtiyaç dile getirildi. Yapılan konuşmalarda da, derneklerin siyasi oluşumlara eşit yakınlıklarda olacakları, dernekler arasındaki görüşmelerin ve ziyaretlerin artması, birlik ve beraberliğin güçlenmesi gerektiği vurgulandı. Yeni kurulan Azerbaycanlılar Spor Kulübü, futbol, güreş ve halk oyunları dallarında faaliyetle başlayacak. Kulübün bünyesinde 3 milli sporcu yer alıyor.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner2817