DEV PROJENİN AÇILIŞI YAPILDI
 8 saatlik İzmir-İstanbul karayolunu 3.5 saate indirecek Gebze-Orhangaziİzmir Otoyolu Projesi'nin en büyük ayağını oluşturan İzmit Körfez Geçiş Köprüsü'ndeki çalışmalarda sona gelindi. İzmit Körfezi'nin gerdanlığı olarak nitelendirilen köprüye son tabliyenin montajı dolayısıyla düzenlenen tören, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun katılımıyla gerçekleşti. Törende Cumhurbaşkanı Erdoğan, Başbakan Davutoğlu ve Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım köprüye yerleştirilen son tabliyenin vidalarını sıktı. Böylece 2013 yılında temeli atılan köprüde iki yaka birleşmiş oldu. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Dünyada 4'üncü büyük özelliklere sahip bir köprü ile iftihar ediyoruz. Milletimiz için, tüm insanlık için hayırlı olsun" diyerek, besmele ile vidayı sıktı. Erdoğan, köprünün adını 'Osman Gazi Köprüsü' olarak açıkladı.

6 DAKİKADA GEÇİLECEK 252

metre kule yüksekliğe, 35.93 metre tabliye genişliğine sahip, bin 550 metre orta açıklığı ve toplam 2 bin 682 metre boyuyla dünyanın en büyük orta açıklıklı asma köprüleri arasında 4'üncü sırada yer alan köprünün, Mayıs sonunda trafiğe açılması planlanıyor. Köprü ile iki nokta arasındaki mesafeyi 6 dakikada geçmek mümkün. Geçiş ücreti 35 dolar + KDV olacak köprünün, ekonomik etkisinin 27 milyar lirayı bulması bekleniyor. Köprü, 15 bin kişinin istihdamına da katkı yapacak. Cumhurbaşkanı Erdoğan, makam aracının direksiyonuna geçerek, Başbakan Davutoğlu ile birlikte Osman Gazi Köprüsü'nden ilk geçişi yaptı.

HAYALLERİ BİLE ULAŞAMAZ
Erdoğan yaptığı konuşmada, "İzmit Körfez Köprüsü'nü, İstanbul-İzmir Otoyolu'nu yapıyoruz. Marmaray'ı yaptık. İstanbul'a 3. köprüyü ve dünyanın en büyük havalimanını inşa ediyoruz. Bunların hayalleri bile ulaşamaz bizim yaptıklarımıza" dedi. 8 BİN KİŞİ ÇALIŞTI Yap-işlet devret modeliyle yapılan Gebze- Orhangazi-İzmir Otoyolu, otoyol ve bağlantı yolları ile toplam 433 kilometre uzunluğunda olacak. Toplam 7 bin 918 personel, bin 634 iş makinesinin çalıştığı projede bugüne kadar kamulaştırmalar dahil 12 milyar 911 bin TL harcandı. 

kaynak: takvim
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner2817