DEVA PARTİSİ’NDEN AZERBAYCAN’A DESTEK ZİYARETİ

Azerbaycan’ın Tovuz vilayeti başta olmak üzere pek çok vilayetine karşı saldırı başlatan Ermenistan ordusunun işgal girişimine karşı Azerbaycan Türklerine destek amaçlı olarak siyasi partilerin ve çeşitli sivil toplum örgütlerinin merkezi Kocaeli’nde bulunan Türkiye Azerbaycan Dernekleri Federasyonu’na destek ziyaretleri sürüyor…

Bu kapsamda Demokrasi ve Atılım (DEVA) Partisi Kocaeli İl Başkanı Adem Koç ve beraberindeki il yöneticileri Türkiye Azerbaycan Dernekleri Federasyonu’na ziyarette bulundular. Federasyon Genel Başkanı Bilal Dündar ile görüşen heyet, cephe hattındaki son gelişmeler hakkında bilgi aldı. Bütün Türk halkının kardeş Azerbaycan’ın yanında olduğunu bir kez daha ifade etti. Heyette DEVA Partisi Kocaeli İl Başkanı Adem Koç, İl Genel Sekreteri Avukat Bilge Banu Bilgin, Tanıtım ve Medyadan Sorumlu Başkan Yardımcısı Alptekin Cevherli ve Halka İlişkiler ve STK’lardan Sorumlu Başkan Yardımcısı Emin Birlik hazır bulundular.

Görüşmede Federasyon Başkanı Bilal Dündar, “Haydar Aliyev Kültür Evimizde ve Federasyonumuzda bizleri ziyaret ederek, Azerbaycan’ımıza her konuda destek vermeye hazır olduklarını bildiren İl başkanı Adem Koç ve yardımcıları Avukat Bilge Banu Bilgin Hanımefendi ile Emin Birlik ve Alptekin Cevherli beylere samimi destekleri ve ziyaretleri için teşekkür ederiz. Zor zamanlarında her iki ülke de her zaman birbirlerinin yanında olmuşlardır. Şu anda da Türkiye’nin desteğini yanımızda hissediyoruz” dedi. DEVA Partisi İl Başkanı Adem Koç ise “Bir millet ve iki devlet olan Türkiye ve Azerbaycan’ın dostluk ve kardeşliği ilelebet payidar kalacaktır. İnanıyorum ki, Azerbaycan ordusu en kısa sürede işgal altındaki topraklarını kurtararak Kafkasya’da kalıcı barışı yeniden tesis edecektir. Bu konuda Türk Milleti her zaman kardeşlerinin yanındadır” dedi. Başkan Bilal Dündar ve yönetim kurulu üyeleri ile konuklar, Azerbaycan'ın haklı davasının her zaman destekçileri olacaklarını söylediler.

Daha sonra heyet, Türkiye’de ilk ve tek Kocaeli'de olan SOYKIRIM MÜZESİ'ni gezerek anı defterini imzaladılar.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner2817