DEVLET ANAYASAL GÖREVLERİNİ BIRAKTI
 Eğitim çalışanları ülke genelinde olduğu gibi ilimizde de iş bırakma eylemi gerçekleştirdi.

Milli Eğitim Bakanlığı’nın yaptığı müdür atamaları ve torba yasa ile birlikte gündeme gelen öğretmenlerde rotasyon uygulamasına karşı olan eğitimciler bugün iki ayrı yürüyüş gerçekleştirdi.

Türk Eğitim Sen Kocaeli Şubesi ve Eğitim İş Kocaeli Şubesi’nin ortaklaşa düzenlediği eylem, İzmit Endüstri Meslek Lisesi önünde başladı. Düzenlenen yürüyüşe Türk Eğitim Sen Kocaeli Şubesi Başkanı Süleyman Pekin ve Eğitim İş Kocaeli Şubesi Başkanı Bilal Şener’in yanı sıra; CHP Kocaeli Milletvekili Mehmet Hilal Kaplan, MHP İl Başkanı Aydın Ünlü, DSP İl Başkanı Hayati Özzeren, MHP eski Milletvekili Kemal Köse, CHP İl Başkan Yardımcısı Cihat Aytınyuva, Kamu Sen İl Temsilcisi Veysel Uluman, İşçi Partisi Başkanı ve çok sayıda eğitimci katıldı. İzmit Endüstri Meslek Lisesi önünde toplanan eğitimciler sloganlar eşliğinde yürüyüş yolunu kullanarak Cumhuriyet Parkı’na kadar yürüdü.

 

GERİCİ EĞİTİM DAYATILDI

Cumhuriyet Parkı’nda açıklama yapan Eğitim İş Kocaeli Şubesi Başkanı Şener, “Eğitim öğretim yılı 12 yıldır olduğu gibi bu yıl da büyük sorunlarla başlamıştır. Siyasal iktidar, Cumhuriyetin eğitim sistemini yok etmek için yeni adımlar atmış, gerici eğitim modelini topluma dayatmıştır. Tamamen yandaşlarını kayırma amacını taşıyan, değerlendirme kriterleri belli olmayan bir mülakat yöntemiyle yöneticiler kıyıma uğratılmıştır. İktidarın taşeronluğunu yapar Hükümet-Sen kendi kadrolarına yer açabilmek için bu kıyımda etkin rol almıştır. Yeni torba yasayla yandaş öğretmen dönemi de başlatılmıştır. AKP torba yasalarla devlet memurlarının iş güvencelerini ortadan kaldırmaya, kapitalizmin en acımasız emek sömürüsü olan taşeronluk sistemi içerisine eğitim emekçilerini de almaya çalışmaktadır. Çocuklarımız da siyasal iktidarın muhafazakâr bir toplum ve tek tip insan yaratma anlayışından payına düşeni almaktadır. TEOG sınavında öğrencilerimiz bir kargaşanın içine sokulmuştur” dedi.

 

DEVLET ANAYASAL GÖREVLERİNİ BIRAKTI

Zoraki imam hatipleştirmenin ortaöğretim sisteminin sonucu haline geldiğini söyleyen Şener, “Devlet Anayasal görevlerini bir kenara bırakarak kamu okullarına ödenek ayırmazken öğrenci başına 3500 TL ödenerek özel okullara devlet kasasından kıyak çekilmektedir. Hiçbir ödenek ayrılmayan devlet okulları sahipsiz bırakılmıştır. Laik ve bilimsel eğitim kaldırılmış yerine AKP öğretisi konmuştur. Kapitalizm, öğretmen ve öğrencilerimize acımasızca saldırmaktadır. Hiçbir iktidar eğitimi bu kadar siyasallaştırmamıştır. Cumhuriyetin kazanımları yok edilirken Eğitim İş’in buna sessiz kalması beklenemez. Dün olduğu gibi bugün de eğitimi gericileştirilmesine izin vermeyeceğiz. Eğitim iş bugün olduğu gibi yarın da iş bırakma eyleminin öncülüğünü üstlenecektir. Ancak hiçbir sendikal yapının haklı taleplerle yapılan eylemleri meşru olmayan zeminlere çekerek emek cephesini bölmeye hakkı yoktur. Emekçiler için bu yıl da eylem yılı olacak” ifadelerini kullandı.

 

İNSANCA MUAMELE

Türk Eğitim Sen Kocaeli Şubesi Başkanı Süleyman Pekin konuşmasına eğitimciler olarak taleplerini sıralayarak başladı. Pekin, “İnsanca muamele, insan onuruna yakışır geçim standardı, devlet okullarının ihtiyaçlarına para bulamayanların özel okullara 50 biner para aktarmalarına dur demek için, Toplu Sözleşme Masası’nda bizi siyasete pazarlayanları ve memura enflasyon farkını bile çok görenleri protesto için, ekonomik veya idari üniversite çalışanlarının ekonomik ve sosyal haklarını talep etmek için, modern kölelik olan 4C uygulamasına ve emek hırsızlığı olan taşeronlaşmaya karşı durmak için rotasyona hayır demek için, nöbetlerin karşılığını ek dersle almak için, yönetici atamalarını toplu kıyıma çeviren siyasi idareyi protesto etmek için bir araya toplandık. Türkiye adeta yolgeçen hanı olmuştur. Ülkenin güney sınırları artık hükmünü yitirmiştir. Eğitimciler olarak biz adalet istiyoruz. Eğitim camiası oynanan oyunun fakındadır. Yeni Osmancılık adı altında bu ülkenin küçülmesine izin vermeyeceğiz. Gerekirse her sınıftan Mustafa Kemal çıkaracağız. Eğitimde bindiği dalı kesen bu kimselerin bütün ağacı kurutmadan çekip gitmesini istiyoruz” diye konuştu. 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner2817