DEVLET, SİSTEM VE REJİM ÜZERİNE KONFERANS
 100. Yıl Üniversitesi Eski Rektörü, araştırmacı, şair ve yazar Seyit Mehmet ŞEN; dernek üyeleri ve katılımcılara ''Devlet, Sistem ve Rejim'' ilişkilerinden bahsetti.

Esas olan ''Devlettir''

Devletin; sistem ve rejimden apayrı bir kavram olduğunu anlatan ŞEN; ''Sistem ve rejim değişebilir, dönüşebilir, yıkılabilir ama devlet ebed müddettir. Göktürklerde de, Selçukluda da, Osmanlıda da Türkiye Cumhuriyeti'nde de devlet aynı devlettir, Türk devletidir ve birdir.'' dedi.

Seyit Mehmet ŞEN; sistemin çarpıklığından dem vurarak, iktidara kim gelirse gelsin bu tıkanmış mevcut sistem sürdükçe; adaletsizliğin, rüşvetin, yolsuzluğun önüne geçilemeyeceğini; yaşanılabilir ve adil bir Türkiye istiyorsak; ''Anadolu İnsanları'' dediğimiz yiğitleri sistemin başında görmemiz gerektiğini söyledi. Sistemi hantallaştıranın da; devletin olmaması gereken bir çok alanda (sağlık, eğitim vb.) bulunmasından kaynaklandığını unutmamak gerekir diye de ekledi.

''İslam Devleti'' bir ütopyadır

''İslam Devleti'' kavramının yalnızca Peygamber Efendimiz ve Hz. Ömer dönemi için geçerli olabileceğini söyleyen Seyit Mehmet ŞEN; '' Kavramları dikkatli kullanmamız gerek. İslam Devleti ibaresini kullanabilmemiz için o devlette hiçbir şekilde adaletsizliğin ve zulmün bulunmaması gerekir. Hz. Muhammed'in ve Hz. Ömer'in başında olduğu devlet haricinde Emevilerden Osmanlıya kadar hiçbir devlete İslam Devleti'dir diyemeyiz. Bunlar sadece ''İslami'' yapıda olan devletlerdir.'' dedi.

Konuşma soru-cevap şeklinde devam ederken, seminere olan ilginin yoğunlundan dolayı memnuniyetini dile getiren Sayın Seyit Mehmet ŞEN'e Dernek Başkanı tarafından yapılan hediye takdimiyle program sona erdi. Programa Yücel Alpay Demir, Süleyman Pekin, Abdulkadir Küpeli, Sedat Ayhan gibi isimler katılım sağlayanlar arasındaydı.

 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner2817