DEVRİM GİBİ YENİ DESTEK  PAKETİ  GELİYOR
 e ve a seçimden sonra önemli iş fırsatları sunacak. Gençlere ve kadınlara hem iş imkanları sağlanacak, hem de kendi işlerini kurmak isterlerse önemli maddi destekler sunulacak. Hibe ve faizsiz krediler için seçimden sonra kollar sıvanacak. Ayrıca çalışan anneler için yeni haklar devreye alınacak. İşte AK Parti beyannamesinde yer alan, seçimlerden sonra devreye alınacak düzenlemelerden bazıları şöyle:

ANNEYE YARIM GÜN İŞ TAM MAAŞ
 İşçi ve 
 tüm  kadınlara, doğuma bağlı olarak ilk çocukta 2 ay, ikinci çocukta4 ay, üçüncü ve üzeri çocukta 6 ay yarı anlı, tam ücretli çalışma hakkı ve çocuğun okula başlama yaşına kadar kısmi süreli çalışma hakkı tanınacak
 Çalışanların doğuma bağlı izin ve haklarını güçlendirmek üzere Devlet Memurları Kanunu ve İş Kanunu'nda gerekli değişiklikler yapılacak. 
 Doğum nedeniyle ücretsiz izinde geçen sürelerin memuriyet kıdeminde değerlendirilmesi sağlanacak. 
 Kadınların iş hayatında tutunmalarını kolaylaştırmak amacıyla kaliteli ve hesaplı kreş imkanları yaygınlaştırılacak. Belediyelere kreş açma zorunluluğu getirilecek. Meslek kurslarına katılan kadınlar için çocuk oyun odaları uygulaması başlatılacak. 
 Kadın istihdamına yönelik getirilen istihdam teşvikleri sürecek. 
 Kadın girişimcilere 100 bin TL'ye kadar, 5 yıl vadeli kullanacakları krediler için Kredi Garanti Fonu aracılığıyla yüzde 85 kefalet sağlanmaya devam edilecek. 
 Kadınların işgücü piyasasına girişlerini kolaylaştıracak çalışma modelleri oluşturulacak. 
 Mevsimlik tarım 
si ve evde çalışan kadınların sosyal güvenceden daha kolay faydalanmaları sağlanacak. 
 Kadın Girişimciliği Programı hazırlanarak uygulamaya konulacak ve kadınların iş hayatına atılmaları kolaylaştırılacak.

GENÇLERE 150 BİN LİRALIK DESTEK
 İlk kez iş bulan her gencin 
ı 1 yıl boyunca devlet tarafından karşılanacak. 
 Kendi işini kurmak isteyen gençlere proje karşılığı 50 bin liraya kadar karşılıksız nakdi destek verilecek. Kendi işini kurmak veya geliştirmek isteyenlerin 100 bin liraya kadar faizsiz kredi imkanı da olacak. 100 bin lira kredi için Kredi Garanti Fonu aracılığıyla yüzde 85 kefalet imkanı sağlanacak. 
 Yeni iş kuranlar 3 yıl boyunca gelir vergisinden muaf olacak. 
 Genç çiftçilere proje karşılığı 30 bin lira karşılıksız destek verilecek. 
 Lise ve üniversite mezunu gençlerin iş bulmalarını kolaylaştırmak için, mezuniyet sonrası ücretsiz beceri ve kişisel gelişim programları uygulanacak. 
 Üniversite öğrencilerinin kredi ve bursları kesilmeden kısmi süreli çalışma yoluyla istihdama katılımları sağlanacak. 
 Üniversite ve liseden mezun olanlar 2 yıl boyunca prim yatırmadan sağlık hizmeti alacak. Gençlerin okulunu bitirip, iş sahibi olmadan önce oluşmuş, Genel Sağlık Sigortasıborçlarının tümü silinecek.

KORUCULARA 250 LİRA ZAM
Başbakan Ahmet Davutoğlu, emekli, asgari ücretli, polis, öğrenci, muhtar, er ve erbaştan sonra koruculara da zam müjdesi verdi. Korucuların maaşlarına yılbaşından itibarenseyyanen zam yapacaklarını söyleyen Davutoğlu, maaşlarda net 250 lira artış sağlanacağını açıkladı.

kaynak: takvim
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner2817