Dikey Bahçeler Körfez’in Geneline Yayılıyor
 Toprakların değerlendirilmesi, yeşil alanların çoğaltılması yönünde çaba gösteren Körfez belediyesi ekipleri, ilçede görsel anlamda güzellik katacak çalışmaları sürdürüyor.

Dikey Bahçelerin Sayıları Her Geçen Gün Artıyor

Körfez Belediyesi’nin kendi imalatı ve tasarımı olan dikey bahçeleri, Kentin çeşitli noktalarına yerleştirmeye başlamıştı. Bu kapsamda çalışmalarını hiç aksatmadan genişleterek sürdüren Körfez Belediyesi, Dikey Bahçeleri Körfez’in geneline yaydı. Doğaya ve içerisinde barındırdığı tüm alanlara yönelik araştırmaları ve çalışmalarını sürdüren Körfez Belediyesi yeşile duyduğu hassasiyeti binlerce fidan dikerek, yeni yeşil alanlar oluşturarak her seferinde gözler önüne seriyor.

Dikey Bahçeler Körfezliler Tarafından Büyük Beğeni Topladı

Günümüzde yoğunlaşan şehirleşme, nüfus artışları, beton yapıların, yolların artması ve yeşilin kısıtlı alanlarda varlığını sürdürmesi neticesinde planlanan Dikey Bahçeler Körfezliler tarafından büyük bir beğeni topladı. Körfez Belediyesi ekipleri çalışmalar kapsamında, Yarpaş ve Körpaş binası, viyadük altındaki uygulamaların bir benzeri olarak Tütünçiftlik sahil yoluna da dikey bahçe uygulamasını gerçekleştirmişti. Bu çerçevede çalışmalarını hiç aksatmadan devam eden Körfez Belediyesi Dikey Bahçelerin sayısını her geçen gün arttırarak devam ettiriyor. Dikey bahçelerin bakımlarını da aksatmadan yapan ekipler, belirli periyotlarladikey bahçeleri kontrol ediyor.

Başkan Baran, “Ağaca ve Yeşile Büyük Bir Hassasiyet Gösteriyoruz”

Sayılarının her geçen gün artarak devam edeceğini daha önceden dile getiren ve dikey bahçelerin üretimini de geçtiğimiz günlerde yerinde inceleyen Belediye Başkanı İsmail Baran, “Şimdiye kadar oluşturulan yeşil alanlar birçok ilçe belediyesi’ne örnek olmuştur. Ağaca ve yeşile büyük bir hassasiyet gösteriyoruz. Bu zamana kadar birçok orman alanı oluşturduk ve binlerce fidan diktik” dedi. Başkan Baran ayrıca, Yeşil alanların sayılarının artacağını farklı plan ve projelerle Körfez’i yeşil bir kent haline getireceklerini ifade etti. 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner2817