banner2779
banner2752
banner2750

DİKKAT BAKAN UYARDI! BU TUZAĞA SAKIN DÜŞMEYİN
 Çağrı merkezi çalışanı olarak aldıkları kredi kartı bilgilerinin sosyal medyadan satışa çıkarıldığı haberleri üzerine Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci’den uyarı geldi. Telefonla yapılan alışverişleride bilgisayara yönlendirilmenin önemine vurgu yapan Tüfenkci, "Mümkün oldukça kapıda ödeme yapılmalı. Yeni çalışmayla malı gördükten sonra ödeme getirmeye çalışacağız" dedi. Son dönemlerde internetten ya da telefonla yapılan alışverişlerde kapıda ödeme seçeneğini tercih edip dolandırılan vatandaşların sayısının artması Gümrük ve Ticaret Bakanlığı’nı harekete geçirmişti. Bakanlık e-ticaret ve kapıdan satışlarla ilgili, kargo firmaları ve tüketici hakem heyetlerini de kapsayan bir çalışma başlattı. 
 
KARGO GERİ GÖTÜRECEK 
 
Söz konusu çalışmada öne çıkan çözümün kapıdan ödemeli satışlarda alıcının kargo paketini açıp ürünü gördükten sonra ödemeyi yapması olduğu ifade edilmişti. Kapıdan satışlara ilişkin usul ve esasları belirleyen yönetmelik çalışması tamamlanarak, kargo şirketinin farklı ürün ya da hasarlı olması halinde ürünü firmaya geri götürmesi sorumluluğunun yönetmelikte net olarak belirtilmesinin hedeflendiğine dikkat çekilmişti.
 
AYNI TUZAĞA DÜŞMEYİN
 
Bakanlık çalışmalarını hızla sürdürürken, kendilerini sosyal medyada çağrı merkezi çalışanı olarak tanıtan kişilerin vatandaşların kredi kartı bilgilerini satmaya başladığı iddia edildi. Gümrük ve Ticaret Bakanı Tüfenkci, konuyla ilgili şu değerlendirmede bulundu: "Ne kadar mükemmel yasalar çıkartırsan çıkart. Toplumu, tüketiciyi bilinçlendirmezsen, toplum bu noktada duyarsız kalıyor. Bütün tüketiciler, halk özellikle bu konularda çok duyarlı olmalı. Birçok haber yapılmasına rağmen, komşusundan ya da arkadaşından görmesine rağmen aynı dolandırıcı tuzaklarına düşüyorlar. Bununla ilgili yasal düzenlemeleri yaptık. Tüketici yasasını çıkarttık. İkincil düzenlemeler hayata geçirdik."
 
Alo 175'e şikayet  
 
Beş ayda 5 bin şikayet 
 
Son dönemde internetten ya da telefonla yapılan alışverişlerde kapıda ödeme seçeneğini tercih edip dolandırıcıların tuzağına düşenler artarken, şikayetler de çoğaldı. Bu kapsamda son 5 ayda Bakanlığa 5 binin üzerinde başvuru geldi.
 
Teyit etmeden paylaşmayın  
 
Vatandaşların banka, polis ya da tüketici hakem heyetleri bilgileri kullanılarak aranabildiğini belirten Tüfenkci, şöyle devam etti: "'Hakem heyetinden arıyoruz bilgi güncelliyoruz' diyorlar. ‘Doğalgaz abone bilgi güncelliyoruz’, ya da ‘Bu ayki faturanızı fazla çıkmış düşürmek istiyoruz bilgilerinizi verin’ diye banka hesap numarası isteniyor. Anne ve baba adı, kızlık soyadı ve TC kimlik numarası gibi bilgileri istiyorlar. Teyit edilmeden hiçbir şekilde bilgi vermemesi lazım. Şüphelenirlerse bizi de polisi de arayabilirler."

kaynak: akşam
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner2778

banner2763

banner2765

banner2754

banner2762

banner2764

banner2766

banner2723

banner2680

banner2751