banner2827
banner2818
banner2819
banner2821
banner2820

DİLOVASI’NDA ÖĞRETMENLER GÜNÜNE ÇİFTE KUTLAMA

24 Kasım Öğretmenler Günü’nde Dilovası’nda çifte program düzenlendi. Gündüz; Dilovası Kültür Merkezi’nde başlayan Öğretmenler Günü kutlaması, akşam ise Dilovası Belediye Başkanı Hamza Şayir’in ilçede ki öğretmenleri yemekte ağırlaması ile son buldu.  

‘24 Kasım Öğretmenler Günü’ sabahın erken saatlerinde başlayan etkinlik İlçe Milli Eğitim Müdürü Murat Balay’ın Atatürk anıtına çelenk koymasının ardından saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunması ile başladı.  

Dilovası Belediyesi Kültür Merkezi’nde devam eden etkinliğe Dilovası Kaymakamı Dr. Metin Kubilay, Dilovası Belediye Başkanı Hamza Şayir, Cumhuriyet Savcıları İsmail Alagöz, Şerif Akkoca, İlçe Emniyet Müdürü Turgut Yazar, İlçe Jandarma Komutanı Said Arı, İlçe Milli Eğitim Müdürü Murat Balay, MHP İlçe Başkanı Ali Demiray, AK İl Yöneticisi Halil İbrahim Arslan, Belediye meclis üyeleri, okul idareci, öğretmen ve öğrencileri katıldı.  

ŞEHİT ÖĞRETMENLERİ YAD ETTİ 

Kültür Merkezi’nde düzenlenen program Dilovası İlçe Milli Eğitim Müdürü Murat Balay’ın konuşması ile başladı. Balay konuşmasında “Millet Mekteplerinin açılışı ve Atatürk’ün Başöğretmenliği kabul tarihi olan 24 Kasım günü 1981 yılından itibaren Öğretmenler Günü olarak kutlamaktayız. Görevi başında şehit olanlar ile ebediyete uğurladığımız tüm öğretmenlerimizi, eğitim-öğretim camiamızın güzide neferlerini burada tekrar rahmetle yâd ediyorum. Görevlerini hakkıyla yerine getiren, ülkesine ve milletine hayırlı nesiller yetiştiren ve bu gururla artık emekliliğini yaşayan öğretmenlerimize de fedakârlıkları için teşekkür ediyor, sağlıklı, hayırlı, mutlu ömürler temenni ediyorum.  

ÖĞRETMENLERİMİZİ SEVGİ VE SAYGIYLA HATIRLIYORUZ 

Şüphesiz hayatta her meslek önemlidir, kıymetlidir, saygıdeğerdir. Ancak pek az meslek öğretmenlik kadar insanda derin izler bırakır. Hepimizin hayatına dokunan, bize yol gösteren, zor zamanlarımızda elimizden tutan bir öğretmenimiz muhakkak vardır. Bugün hangi konumda olursak olalım her birimiz üzerimizde hakkı olan bu öğretmenlerimizi sevgiyle, saygıyla hatırlıyoruz. “Bana bir harf öğretenin kırk yıl kölesi olurum” buyuran bir medeniyetin mensupları olarak, ne yaparsak yapalım öğretmenlerimizin hakkını ödeyemeyeceğimizin farkındayız.  

KUBİLAY VE ŞAYİR’E TEŞEKKÜR 

Öğretmenlerimizi sadece bir gün değil, her gün hatırlayan, her zaman yanımızda olan ve destekleriyle eğitime ve eğitimcilere güç ve yön veren Sayın Kaymakamımız Dr. Metin Kubilay’a ve tüm imkanlarıyla yanımızda desteğini her zaman hissettiğimiz Belediye Başkanımız Hamza Şayir’e ve tüm destekçilerimize teşekkür ediyorum.  

Sizlerin nezdinde, bütün öğretmenlerimize bir kez daha teşekkür ve şükran duygularımı iletiyorum. Öğretmenler günümüzü tebrik ediyorum” dedi. 

EĞİTİMDE TÜRKİYE’DE KONUŞULUR OLDUK 

Dilovası Belediye Başkanı Hamza Şayir, “Öğretmenlerimiz ülkemizi ve geleceğimizi yetiştiren en önemli bireylerdir. Geleceğimiz olan çocuklarımıza ailelerinden daha çok zaman ayıran, onlara yön veren, hayata bakışlarını geliştiren, öğretmenlerimizdir. Vicdanı hür, milli ve manevi değerlere sahip gençlerimizi yetiştiren yine öğretmenlerimizdir. Çocuklarımızın vizyon sahibi olmasında önemli rolünüz var. Bizde geleceğimiz aydınlatacak çocuklarımızın daha iyi yetişebilmesi için her zaman sizlerin yanında olmaya gayret gösteriyoruz. Son yıllarda ilçemizde görev yapan önceki dönem Kaymakamımız sayın Mustafa Asım Alkan bey ve şimdiki Kaymakamımız sayın Dr. Metin Kubilay bey tam birer eğitim gönüllüsü kaymakamlarımızdır. Onların destekleriyle bizde elimizden geldiğince hem çocuklarımız hem de öğretmenlerimiz için bir şeyler yap çalışıyoruz. Onlarında desteği ile artık Türkiye’de eğitim konusunda attığımız adımlarla, yaptığımız projelerle konuşulan örnek gösterilen ilçeler arasında olduk. En son yaptığımız “En çok Dilovası Okuyor” kitap kampanyası ile ilçemizde ki 52 bin vatandaşımızı kitapla buluştururken Türkiye’de çok konuşulur olduk. Ben kampanyanın mimarı kaymakamımız Dr. Metin Kubilay’a bir kez daha teşekkür ediyorum. Her zaman bu tür projelere açığız. Yeter ki okuyalım. Bu vesile ile başta şehit öğretmenlerimiz olmak üzere ebediyete irtihal etmiş tüm öğretmenlerimize Allah’tan rahmet diliyor, görevi başında ki öğretmenlerimizin Öğretmenler gününü kutluyorum” dedi.   

EĞİTİM’DE MARKA KENT OLMAK İSTİYORUZ 

Dilovası Kaymakamı Dr. Metin Kubilay, “Öğretmenlik gücünü sevgiden alan, dünyanın en kutsal mesleklerinden biridir. Ülkemizin geleceğini emanet ettiğimiz çocuklarımızı bilimin rehberliğinde hızla değişen dünyaya ayak uydurabilecek şekilde bilgili, donanımlı, dinamik ve ülkesini ve milletini seven milli ve manevi değerlere bağlı bireyler olarak yetiştirmek için canla başla çalışan tüm öğretmenlerimize teşekkür ediyorum. En esaslı meselemiz olan eğitim konusunda çocuklarımızı yetiştirmekten, gençlerimizi geleceğe hazırlamaktan daha önemli bir meselemiz yoktur. Bu sorumluluğu her nefes alış verişimizde hissediyor ve yerine getirmeye çalışıyoruz. Amacımız; Dilovası denince nasıl sanayi akla geliyorsa, bundan sonra eğitimde, kültür, sanat ve sporda da marka kent olmak ve akıla gelmek istiyoruz. Bununla ilgili olarak çok sayıda projeyi de hayata geçirmek için çaba sarf ediyoruz. “En çok Dilovası okuyor” projemiz bunun en önemlilerindendir. Çocuklarımıza, gençlerimize ve vatandaşlarımıza kitap okumayı aşılamak istiyoruz. Ayrıca eğitim konusunda her türlü desteği sunan eğitim gönüllüsü belediye başkanımız var. Kendisine çok teşekkür ediyorum. Yaptığımız projelerimize tüm öğretmenlerimizin katkılarını bekliyoruz. Hep birlikte daha çok gayret ederek hedefimize ulaşacağız. Bu vesile ile başta Cumhuriyetimizin kurucusu Baş öğretmen Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere ebediyete intikal etmiş öğretmenlerimize Allah’tan rahmet, emekliliğe ayrılmış ve halen görevleri başında olan tüm öğretmenlerimizin Öğretmenler Gününü kutluyorum” dedi. 

DERECEYE GİREN ÖĞRENCİLERE ÖDÜLLERİ VERİLDİ 

Program protokol konuşmalarının ardından okul öğrencilerinin Öğretmenler Günü nedeniyle düzenlenen Şiir, Kompozisyon ve Resim yarışmalarında dereceye giren öğrencilere hediyelerin verilmesi ile devam ederken daha sonra oratoryo gösterileri ve müzik dinletisi ardından da yeni atamaları yapan öğretmenlerin yemin töreni son buldu. 

BAŞKAN ŞAYİR ÖĞRETMENLERİ YEMEKTE AĞIRLADI  

Kültür Merkezi’nde ki programın ardından Öğretmenler günü kutlaması akşam; Dilovası Belediye Başkanı Hamza Şayir’in öğretmenler için düzenlediği yemekle devam etti. Dilovası Belediyesi Kültür Merkezi’nde düzenlenen yemeğe ilçe protokolüyle birlikte ilçede ki okul idarecileri ve öğretmenleri katıldı. 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner2817

banner2823

banner2822

banner2824

banner2825

banner2826