Dilovası’nda patlama: 6 yaralı
 Dilovası’nda faaliyet gösteren Assan Alüminyum Fabrikası’nın deposunda meydana gelen patlamada ilk belirlemelere göre 6 işçi yaralandı. Alınan bilgi ve iddialara göre; Dilovası Organize Sanayi Bölgesi'nde faaliyet gösteren Assan Alüminyum Fabrikasının deposunda patlama meydana geldi.

 

4 YARALININ DURUMU AĞIR

Patlama sonrası fabrikanın deposunda klor gazı sızıntısı meydana geldi. İlk belirlemelere göre zehirli gaz sızıntısından 6 işçi ve fabrika çevresinde seyir halindeki halk otobüsü yolcuları etkilendi. Sağlık ekiplerinde gaz sızıntısından etkilenenler hastaneye kaldırılırken yaralılardan 4’ünün durumun ağır olduğu ve yoğum bakım ünitesinde oldukları öğrenildi.

 

ASSAN ALÜMİNYUM'DAN AÇIKLAMA

Assan Alüminyum’un Kocaeli Dilovası’nda bulunan; 19 Eylül 2014 tarihinde Ada Metal Geri Dönüşüm Sanayi ve Ticaret A.Ş.’den devralınan ve henüz üretime başlanmamış tesisinde 15 Nisan 2015, Çarşamba günü gaz sızıntısından kaynaklı bir olay yaşanmıştır. Sızıntının meydana geldiği alanın yakınındaki 3 çalışan, tedbir amaçlı olarak, hastaneye gönderilerek çalışanların doktor kontrolleri yapılmıştır.

Tesisin yeniden üretime başlayabilmesi için; devir alınan proses hatları ve ekipmanın,  çevre ve işçi sağlığı - iş güvenliği mühendisleri  gözetimi altında, gözden geçirilip tasnif edilmesi ve uzun yıllardır kullanım dışı olan tanklardan birinin relokasyonu esnasında öngörülemeyen eser miktarda endüstriyel gaz sızıntısı meydana gelmiştir.

Sızıntı olan tanka Assan Alüminyum bünyesindeki iş güvenliği ve itfaiye ekipleri tarafından derhal müdahale edilmiştir. Eş zamanlı olarak konu hakkında bilgilendirilen idari ve yetkili merciler, olay yerine hemen intikal etmiştir. Kocaeli Büyük Şehir Belediyesi İtfaiyesi – Gebze Bölgeler Amirliği tarafından sızıntı nötralize edilmiş, sızıntının meydana geldiği tanka müdahale edilerek sızıntının oluştuğu kaçak noktasında sızdırmazlık temin edilmiş, tank çevresindeki sahada  pulverize yağmurlama sistemi ile olası gaz çökeltisi giderilmiştir.

Kocaeli İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü (AFAD) tarafından bölgede yapılan inceleme ve ölçümler ile meydana gelen sızıntının risk teşkil etmeyecek düzeyde kaldığı tespit edilmiştir.

Konuyu bilgilerinize sunar, kamuoyunun doğru bilgilendirilmesi konusunda hassasiyetinizi rica ederiz.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner2817