Doğal yaşam Büyükşehir’e emanet
 Kocaeli Büyükşehir Belediyesi tarafından Kandıra’da yaptırılan Sokak Hayvanları Bakım Merkezi ve Doğal Yaşam Alanı, doğal ortamda yaşayan canlılara tam donanımlı olarak hizmet verecek. F Tipi Cezaevi’ne yakın bölgede inşaatı devam eden Sokak Hayvanları Bakım Merkezi ve Doğal Yaşam Alanı’nda yaralı ve bakıma muhtaç hayvanlar tedavi edilerek, koruma altına alınacak.

 

BAKIM MERKEZİ VE DOĞAL YAŞAM

Sokak hayvanları ve doğal yaşama birer adet ameliyathane, karantina uyuz ünitesi ve üç adet de ameliyat sonrası dinlenme odası ile hizmet edecek olan Sokak Hayvanları Bakım Merkezi ve Doğal Yaşam Alanı’nda ziyaretçiler için kafeterya da bulunacak. Sokak hayvanlarının doğal yaşam alanları içinde tedavi edilmesi ve korunmasını amaçlayan Sokak Hayvanları Bakım Merkezi ve Doğal Yaşam Alanı, hayvanseverler tarafından da destekleniyor.

 

EĞİTİM MERKEZİ OLACAK

Kandıra Sarıhocalar’da yapımı devam eden Sokak Hayvanları Bakım Merkezi ve Doğal Yaşam Alanı, çok amaçlı olarak doğal hayata ve hayvanseverlere hizmet verecek. Sokak Hayvanları Bakım Merkezi ve Doğal Yaşam Alanı, aynı zamanda bir eğitim yeri olacak. Aileler burada çocuklarıyla birlikte hayvan sevgisini yaşayacak ve isterlerse buradaki hayvanları sahiplenebilecek. Sokak Hayvanları Bakım Merkezi ve Doğal Yaşam Alanı, tam anlamıyla bir eğitim, rehabilitasyon merkezi ve tedavi merkezi olacak aynı zamanda çocuklara ve ailelere hayvan bakımı konusunda eğitim verilecek.

 

BÜYÜKŞEHİR DOĞAYI KORUYOR

Yeşile olan sevdasını 2004 yılından bu yana Kocaeli’nin hemen her köşesine diktiği 5 milyon 650 bin fidan ile gösteren Büyükşehir Belediyesi, aynı hassasiyeti sokak hayvanları ve doğal yaşam için de taşıyor. Sokak hayvanlarını sahiplenen, onların tedavilerini yapan, özellikle kış aylarında hayvanları aç kalmaması için kent genelinde Yempati’ler yerleştiren Büyükşehir’in Sokak Hayvanları Bakım Merkezi ve Doğal Yaşam Alanı’nın inşaatı da hızla ilerliyor.

 

ALAN ÇİT İLE ÇEVRİLECEK

Öte yandan 70 dönümlük bir alana yayılan Sokak Hayvanları Bakım Merkezi ve Doğal Yaşam Alanı’nın çevre sınırlarını belirlemek amacıyla sağlam zemine betonarme temelli panel çit ile çevrilmesi planlanıyor. Her bir temel üstüne özel ölçülü çelik çitler imalatları atölyede devam ederken, bir yandan da montaj çalışmalarına başlandı. İnşaat alanında 4 bin 800 metre betonarme temel yapıldı, 3 bin 900 metre çelik kafes çit takıldı. Halen dış kapı ve iç kapıların temelleri ile giriş duvarı imalatı devam ediyor.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner2817