DOĞAN :  10.350 ADET BEDAVA BİSİKLET DAĞITTI
 İZMİT BELEDİYESİ 10.350 ADET BEDAVA BİSİKLET DAĞITTI

İzmit Belediyesi tarafından “Her Çocuğun Bisikleti Olsun” sloganıyla başlatılan ve Türkiye’ye örnek gösterilen bisiklet dağıtım projesinde sona yaklaşıldı. Yaklaşık bir aydır binlerce öğrenciye bisiklet ve kask hediye eden İzmit Belediyesi son olarak Yenimahalle Orta Okulu, ODTÜ-KYÖD Orta Okulu ve Hızır Reis Orta Okulu'nda 287 öğrenciye bisiklet dağıttı. Öğrencilere bisikletler, Belediye Başkanı Dr. Nevzat Doğan tarafından teslim edildi.

DÜNYADA ÖRNEĞİ YOK

Dağıtım törenlerinde öğrencilere bir araya gelen Başkan Doğan onlarla bir süre sohbet ettikten sonra bisikletleri teker teker hediye etti. İzmit Belediyesi’nin karne hediyesi olarak verdiği bisikletleri kullanırken dikkatli olmalarını ve mutlaka kask takmalarını hatırlatan Doğan “İzmit'teki özel okullar dahil 4850 ortaokul 5.sınıf öğrencisine kasklarıyla birlikte bisiklet veriyoruz. Geçen yıl ile birlikte toplam 10.350 bisikleti ücretsiz olarak öğrencilerimize hediye ettik. Türkiye'de hatta dünyada bu kadar çok bisiklet hediye edilmemiştir. Hedefimiz İzmit'te bisikletsiz çocuk bırakmamak" dedi.

ÇOCUKLERIN MUTLULUĞU GÖRÜLMEYE DEĞER

Projenin mimarı olan ve İzmit’te bisiklet kültürünün yaygınlaşması adına önemli çalışmalar yapan Belediye Başkanı Dr. Nevzat Doğan’ın da katıldığı bisiklet dağıtım töreninde çocukların heyecanı ve sevinci görülmeye değerdi. Bedava bisiklet dağıtımlarında okul müdürleri, öğretmenler, veliler, Hacıhızır Mahalle Muhtarı Hüseyin Kılıç ile Yenimahalle muhtarı Tuncay Aşkın da hazır bulundu. Öğrenci ve öğretmenler, Başkan Doğan’a çiçek vererek teşekkür ettiler.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner2817