DOĞAN, ACILAR TEKRAR YAŞANMASIN

Böyle felaketlerin bir daha yaşanmamasını temenni eden Başkan Doğan, “ hepimizi derin acılara boğan ve binlerce vatandaşımızı toprağa verdiğimiz 17 Ağustos 1999 depreminin üzerinden 18 yıl geçti.  Hala acımız taze.   Yaşadığımız acıyla birlikte bu felaketten önemli dersler çıkardık. Depremin değil, kalitesiz binaların can aldığına ne yazık ki tanık olduk. Ülkemizin deprem kuşağı üzerinde olması, depremle yaşamayı öğrenmemizi ve olası depremlere her an hazırlıklı olmamızı gerektirmektedir

 

PLANSIZ YAPILAŞMAYA İZİN YOK

 

İzmit Belediyesi olarak son derece duyarlı ve sistematik bir çalışma içindeyiz. Bu çalışmalarımız kapsamında Türkiye’de belediyecilik anlamında bir ilk olarak parsel bazında zemin etütleri yapıldı. Bütün mahalle ve köylerimizde her bina ölçeğinde çalışmalar yapılarak Kentsel Risk Analizi Raporu hazırlanmıştır. Depremin hasarlarını en aza indirmeyi amaçlayan bu çalışmalarımızı kaçak ve plansız yapılaşmaya taviz vermeden sürdürüyoruz. Depreme karşı yeterince bilgi sahibi olmayan halkımızı bilinçlendirmek amacıyla “Doğal Afet Bilinçlendirme Eğitimleri” düzenliyoruz.

 

DÜNYAYA ÖRNEK DEPREM MÜZESİ

 

Cephanelik Spor Kompleksinin yanındaki 3773 metrekarelik bir alan üzerine inşa ettiğimiz 17 Ağustos İzmit Deprem Müzesi Dokümantasyon ve Eğitim Merkezimiz Türkiye’de ilk olma özelliği taşıyor.

17 Ağustos Depremi'ni unutmamak, unutturmamak ve İzmit başta olmak üzere ülkemizin bu konuda bilinçlenmesine katkıda bulunmak, yeni nesillerin depreme bilgi ışığında hazır olmasını sağlamak amacıyla böyle bir projeyi hayata geçirmeye karar verdik. Deprem Müzesi, yakın tarihimize ışık tutacak ve geleceğe miras kalacak değerli bir anıt yapı olma özelliğini de taşıyacak. Burada başta İzmitli vatandaşlarımız olmak üzere Türkiye ve dünyanın farklı coğrafyalarından gelecek ziyaretçilere ev sahipliği  yapacağız. Gerçekleştirdiğimiz tüm bu çalışmalardaki tek amacımız olası bir deprem felaketinde aynı acıların ve kayıpların bir daha yaşanmamasıdır. Bizler gerek eğitimler, gerekse teknik denetimler ile depreme yönelik bir takım önlemler alıyoruz. Halkımızın da bu konuda duyarlı olması gerekmektedir. Bu duygu ve düşüncelerle, depremde hayatını kaybeden vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet, yakınlarına sabır ve başsağlığı diliyorum” dedi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner2817