banner2779
banner2752
banner2750

DOĞAN, AKÇAKOCA’DA TARİH CANLANACAK
 OSMANLI’NIN İZLERİ

 

Doğan, Tarih Koridoru Projesinin en önemli ayağını oluşturan Akçakoca Meydan Düzenleme çalışmalarının dörtte üçünün tamamlandığını belirterek” Akçakoca Mahallesi bizim için tarihi değeri çok yüksek bir  mahallemiz. Şehrimizin fatihlerinden Akçakoca’nın adını taşıyan mahallemizdeki çalışmaları Eylül’e kadar bitirmek istiyoruz. Burada yaptığımız çalışmalarda bir bakıma Osmanlı’nın ilk kuruluş yıllarının izlerini ortaya çıkarıyoruz. Burası, Akçakoca’nın siluetinin yanı sıra dönemin devlet adamlarının yaşatıldığı bir bölge olacak. Çalışmalar bittiğinde burası yerli ve yabancı turistlerin büyük  ilgisini çekecektir. Bölgede ayrıca Kapanca Sokak ve Sırrıpaşa Caddesi’ndeki cephe iyileştirmeleri de devam ediyor. Yıl sonuna kadar Akçakoca bölgesindeki çalışmaları tamamlayarak turizmin hizmetine sunacağız” dedi.

 

YENİ HAMAM’DA İNCELEME

 

Başkan Doğan, restorasyon çalışmalarının devam ettiği Hacıhasan Mahallesi Yeni Hamam’da da incelemelerde de bulundu. Doğan, göreve geldikleri ilk günden itibaren şehirdeki yok olmaya yüz tutan tarihi değerlere sahip çıktıklarını ifade ederek” şimdiye kadar onlarca konak, çeşme, cami, hamamın restorasyonu tamamlandı. Halen bölgede restorasyonu süren eserler de var. Yeni Hamam’da bunlardan biri.  Yılsonuna kadar bu tarihi eserin restorasyonunu da tamamlamak istiyoruz” şeklinde konuştu.

 

8 KATLI BİNANIN ALTINDA

 

İhalesi geçtiğimiz aylarda yaklaşık 868 bin Liraya ihale edilen 18. yy. da yapılan Yeni Hamamın önemli kısmı 8 katlı bir binanın altında bulunuyor. Anıtlar Kurulu’ndan izin alınarak yapılan restorasyon çalışmalarının titiz bir şekilde sürdürüldüğü hamama dışarıdan açılan yeni bir kapıyla giriliyor. 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner2778

banner2763

banner2765

banner2754

banner2762

banner2764

banner2766

banner2723

banner2680

banner2751