Doğan; “Allah razı olsun  denmesi bizim için yeterli”
 Cami cemaatinin Başkan Doğan’a çay ve poğaça ikram ettiği buluşma sıcak sohbetle devam etti. Camilere ve cami derneklerine her zaman destek olduklarını ve olmaya devam edeceklerini söyleyen Doğan “ibadethanelerin eksiklerinin giderilmesi konusunda  İzmit Belediyesi olarak her zaman destek oluyoruz. Bu desteği ilk göreve geldiğimiz günden beri önemsedik, önemsemeye de devam ediyoruz.

 

ALLAH RAZI OLSUN DENMESİ BİZİM İÇİN YETERLİ

 

Camilerimizin eksiklerini gideriyor,  Kur’an Kurslarına, Cem evlerine de destek oluyoruz. Yapılan hizmetler karşılığında bir Allah razı olsun dense bu bizim için en büyük ödül olur. Bu iş gönül işidir. Parayla pulla olacak işler değildir.  Geçmişte bu yardımları, bütçelerimizden arttırmaya çalıştığımız paralarla yapmaya çalışıyorduk. Hükümetimiz de bu konuda çıkardığı kanunlarla ibadethanelere yaptığımız desteğin önündeki yasal engelleri de kaldırmış oldu.  Artık resmi olarak bu desteklerimizi rahatlıkla yapabiliyoruz.

 

DESTEK OLMAYA DEVAM EDECEĞİZ

 

Bizler, imkanlarımız ölçüsünde camilerimize destek oluyoruz ama, camilerin sadece bizlerin destekleriyle ayakta durmaması gerektiğini düşünüyoruz.. Önemli olan Allah’ın evi olan camilerde vatandaşın da bir kuruşta olsa katkısının olması ve bu hazzı herkesin duymasıdır. Bunun anlam ve değeri çok daha büyüktür. Camilerin sahibi ve idamesini sağlayan halktır. Vatandaşların da camilerden hiç kopmaması, dertlerini bilerek, yaşayarak o atmosferin içinde olması gerekir. Camilerde yapılacak düzenlemelerde Diyanetin de bilgisi olup izin alınması gerektiğini düşünüyoruz. Eklentiler ve onarımların imara uygun olması, caminin siluetini, o manevi ihtişamını bozmayacak şekilde olmasına önem vermeliyiz. Bu konuda cami dernek yetkililerimize büyük sorumluluk düşmektedir” şeklinde konuştu.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner2817