DOĞAN: ATA YADİGARI ZANAATLARIMIZI YAŞATIYORUZ
 Hayata geçirdikleri çalışmaları yerinde incelemek amacıyla ziyaretlerine devam eden İzmit Belediye Başkanı Dr. Nevzat Doğan, son olarak İzmit Belediyesi Yeşil Konak İpek Halı Kursu’nu ziyaret etti. Bir yandan kentin tarihine sahip çıkarak ata yadigarlarını gün yüzüne çıkarttıklarını söyleyen Doğan, aynı zamanda kurs sayesinde ev hanımlarına ekonomik gelir sağladıklarını da kaydetti. Doğan,  “Kültürümüze değerlerimize sahip çıkmaya devam ediyoruz. Türkiye’nin markası haline gelmiş Hereke Halı, İpek Halı ile ilgili çalışmalara bizde İzmit Belediyesi olarak destek veriyoruz” dedi.

 

TARİHİMİZE SAHİP ÇIKIYORUZ

 

Başkan Doğan konuşmasının devamında, “Kursumuzun hem istihdam hem de sosyal faaliyet alanında katkı sağlamasını amaçlıyoruz. Bu zanaatın, gelecek nesillere aktarılmasını da sağlamaya çalışıyoruz. Diğer yönden de ekonomik olarak dünyada İpek Halı üretimine katkı sağlamış oluyoruz. İzmit Belediyesi bir yandan ata yadigarı mekanları restore ediyor, vefa borcunu ödüyor. Diğer taraftan da bu tarihi yerlerin içinde de bu kurslarımızla ata yadigarı olan sanatları, kültürel değerleri de yaşatmaya devam ediyor. Biz de burada kursiyerlerimize de ekonomik destekler veriyoruz” ifadelerini kullandı.  Kursiyer kadınlar da kendilerine hem ekonomik gelir hem de sosyal faaliyet imkanı sunduğu için Başkan Doğan’a teşekkür etti.

 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner2817