DOĞAN, ATALARIMIZIN EMANETİNE SAHİP ÇIKIYORUZ
 Dernek Başkan Yardımcısı Nedim Nurillioğlu, dernek yöneticileri Selim Karabulut, Kerim Yaman, Ali Doğancıoğlu, İsmet Candan’ın ziyaretlerinde Başkan Doğan misafirlerini kapıda karşıladı. Kendilerini ağırlamaktan büyük şeref duyduğunu belirten Doğan “Türk milleti, Türk yurdu bin yıldır varlığını bu kahramanlar sayesinde sürdürüyor. Bu topraklar yıllardır Türk İslam devleti olarak onlar tarafından korundu. Bu vatan için, bayrak için, ezanlar için, canını kahramanca veren tüm şehitlerimize rahmetle minnetle anıyorum. Kıbrıs’ta, Kore’de, dünyanın birçok yerinde bayrağımızı, milletimizi temsil eden, bizlerin bugünleri yaşamamızı sağlayan gazilerimizi de minnetle anıyoruz. Sizlerin bu fedakârlıklarınız sayesinde bu gün bu topraklarda özgürce yaşıyoruz.

 

ÇOCUKLARIMIZI SİZİN GÖLGENİZDE YETİŞTİRİYORUZ

 

Bizler kökleri çok güçlü bir milletiz. Ülkemizin filizleri olan yeni neslimizi, siz ülkemizin çınarlarının gücüyle, sizin gölgenizde yetiştirme gayretindeyiz. Değerlerimiz yıllarca korunsun, kollansın istiyoruz. İzmit Belediyesi olarak, tarihimize sahip çıkmayı ilk günden itibaren kendimize görev kabul ettik. Ata yadigârı mehteranı ilk kez biz kurduk. Yine Kıbrıs’taki ve Kore’deki şehit ve gazilerimizi, yaptığımız anıtla hatırlamaya ve hatırlatmaya çalışıyoruz. Sarıkamış Şehitlerimiz için ilk defa bir anıt ve hatıra ormanı yaptık. Çanakkale şehitlerimiz için Kınalı Asker Parkı’nı yaptık. Yahya Kaptan, Kara Fatma anıtları, Servetiye Siperleri, Görev Şehitleri Anıtı, Millî Birlik ve Diriliş anıtlarımız hayata geçirdiklerimizden sadece bazıları. Ayrıca Atalarımızdan kalan unutulmaya yüz tutmuş, çeşme, hamam, cami, konak gibi onlarca tarihi yapılarımızı Tarih Koridoru Projesi kapsamında restore ederek Tarihimize sahip çıkmaya çalışıyoruz.  Yaz sonunda bitecek olan Akçakoca Meydanı’mızı ve mahallemizi bir Osmanlı mahallesine dönüştürüyoruz.

 

SİZLER İÇİN NE YAPSAK AZ

 

Sizler için ne yapsak azdır. Bizim görevimiz hayatları pahasına canla başla mücadele ederek kazanılan bu toprakları, bu ülkeyi daha ileriye taşımaktır. Daha çok çalışıp birliğimizi, beraberliğimizi daha çok koruyacağız. Birliğimizi, beraberliğimizi bozmak isteyenlere hiçbir zaman pabuç bırakmadık, bundan sonrada bırakmayacağız. Biz, sizin evladınızız, siz, bizim büyüklerimizsiniz elimizden geldiğince sizlere desteklerimiz devam edecek” dedi.

Çanakkale Varisleri Derneği Başkan Yardımcısı Nedim Nurillioğlu da tarihe sahip çıkan çalışmalarından ve kendilerine verdiği önem ve destekten dolayı başkan Doğan’a teşekkür ederek çalışmalarında başarılar diledi. 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner2817