DOĞAN: “BİRLİKTE BAŞARDIK”

 

İzmit Belediye Başkanı Dr. Nevzat Doğan mahalle gezilerinin yanısıra periyodik olarak düzenlediği ve  “Birlikte Başardık “ adını verdiği mahalle sunumları ile de vatandaşlarla biraraya gelmeye devam ediyor. Geçtiğimiz günlerde Yenişehir ve Yahya Kaptan Mahallelerinde vatandaşlara biraraya gelen Başkan Doğan son olarak Yuvam Akarca Mahallesi’nde vatandaşlarla buluştu.

 

Başkan Doğan, Necip Fazıl Kısakürek Kültür Merkezi’nde göreve geldiği günden beri Alikahya Cumhuriyet Mahallesi, Akarca Mahallesi ve Fevzi Çakmak Mahallesi’nde yapmış olduğu çalışmaları görsel sunum eşliğinde anlattı. Mahalle sunumuna İzmit Belediyesi Meclis Üyesi İbrahim Elgin, Alikahya Cumhuriyet Mahalle Muhtarı Sevgi Koyun, Akarca Mahalle Muhtarı Müyesser Yılmaz Fevzi Çakmak Mahalle Muhtarı Fatma Keskin, Ak Parti İzmit İlçe Yöneticileri, Yuvam Akarca Üst Yönetim Başkan Yardımcısı Ayhan Filiz, Ada Başkanları, mahalle temsilcileri ve çok sayıda vatandaşlar katıldı.

 

İZMİT’İN HİZMETKARI OLDUK

 

İzmit Belediyesi olarak klasik belediyecilik hizmetlerinin yanısıra çok sayıda büyük projeye ve sosyal belediyecilik hizmetlerine imza attıklarını hatırlatan Başkan Doğan “İzmit’e hizmet için geldik. Neden bu görevde olduğumuzu unutmadık, İzmit’in hizmetkarı olduk” dedi.

 

HER YAŞA KALİTELİ HİZMET

 

İzmit Belediyesi olarak hizmet ettikleri vatandaşları yaş gruplarına göre değerlendirdiklerini ve her yaşa o yaşın ihtiyacı olan en iyi hizmeti ulaştırmaya çalıştıklarını belirten Doğan “ Akarca Mahallesi’nde Nazım Hikmet Parkı, Cumhuriyet Mahallesi’nde Zambak Parkı, Hekimoğlu Sokak Parkı ve Kaymakçı Çiftliği Özel Ormanı park alanını bölgeye kazandırdık. Sorumluluğumuzda olmamasına rağmen TBMM İlköğretim Okulu’na öğretmenler odası ve okul bahçesine oyun parkı yaptık. Emek Dayanışma İlköğretim Okulu’na çok amaçlı salon yaptık. “ Her Çocuğun Bisikleti Olsun” projemiz kapsamında bu bölgede yaşayan öğrencimize bisiklet hediye ettik. Yuvam Akarca bölgesinde ikamet eden 144 gencimiz Sarısu Gençlik Kampı’ndan ücretsiz yararlandı. Yuvam Bölgesi’ne kurduğumuz havuzdan 475 çocuğumuz yararlandı” dedi.

 

Necip Fazıl Kısakürek Kültür Merkezi bölgeye hareket getirdi

 

Yuvam Akarca bölgesinde hizmet veren Necip Fazıl Kısakürek Kültür Merkezi’nin içinde bulunan emekli evi, fitness salonu ve İzmek kursu ile bölgeye bir hareketlilik kattığına dikkat çeken Başkan Doğan, bu merkezden her yıl yüzlerce kişinin yararlandığını söyledi.

 

ÇARDAK PROJESİNİN HAYAT BULDUĞU YER

 

Sosyal belediyecilik anlayışı ile şekillenen “Çardakta Buluşalım, Gelin Tanış Olalım” projesinin ilk kez Yuvam Akarca Bölgesi’nde yapıldığını hatırlatan Başka Doğan burada hayat bulan projemiz kapsamında toplu konut alanlarımıza çardaklar dağıtmaya başladık. Yaklaşık 500 tane dağıtımız çardakların 99 tanesi bu bölgede bulunuyor” dedi.

 

ŞEHİR ESTETİĞİNİ ÖNEMSİYORUZ

 

Boş alanların hem çöplük olarak kullanılmasının önüne geçildiğini hem de bu tür yerlerdeki çirkin görüntünün önüne geçilmesi için parsel kapatma işlemlerine başladıklarını ifade eden Başkan Doğan “Bir yandan alt ve üst yapı çalışmaları sürerken bir yandan da kente güzellik katan süsleme çalışmaları yapıyoruz. Oturma grupları vitamin durakları, muhtarlıklar, taksi durakları İzmit'e görüntü açısından çok önemli değerler kattı. Son dönemlerde dekoratif aydınlatma çalışmalarına ağırlık verdik. Bu bölgemizde de köprü alt geçişlerini yenileyerek aydınlattık” dedi.

 

SUNUM SONRASI KONSER

 

Başkan Doğan’ın sunumu sonrasında vatandaşlardan gelen soruları teker teker yanıtlayarak 2013 yılı projeleri hakkında bilgi verdi. Soru cevap bölümünün ardından emekli evi müdavimlerinden emekli Mehter Başı Aydın Altın udi ile mini bir konser verdi.

 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner2817