DOĞAN “ BİSİKLETSİZ EV KALMAYACAK
 Belediye Başkanı Dr. Nevzat Doğan’ın İzmit’i bisiklet şehri yapma hedefi doğrultusunda başlattığı öğrencilere bedava bisiklet dağıtımları devam ediyor. Son olarak Hacı Bektaşi Veli Ortaokulu’nda 111 öğrenciye ve 39 öğretmene düzenlenen törenle bisikletleri teslim edildi.  Dağıtım törenine İzmit Belediye Başkanı Dr. Nevzat Doğan, Ak Parti Meclis Üyeleri Ersin Alparslan, Yaşar Keskin, Okul Müdürü Vekili Mesut Akbaş,  mahalle muhtarı, öğretmenler, öğrenciler ve veliler katıldı.

 

ÖĞRENCİLERLE AĞAÇ DİKTİ

 

Bisiklet dağıtımı öncesi öğrencilerle birlikte okul bahçesine 50 adet fıstık çamı diken Başkan Doğan “ çamlarımızı dikerken çocuklarımızın gayreti ve mutluluğu beni çok ama çok mutlu etti. Bu ülkede böyle yavrularımız var oldukça, böyle güzel işler yapıldıkça bu millete bu ülkeye hiçbir şey olmaz” dedi. 

 

BÜYÜKLERDE BİNEBİLİR

 

Türkiye de ilk defa öğretmenlerine bedava bisiklet dağıtan belediye olduklarına da dikkat çeken Doğan  “eğitim kolay verilen bir iş değil, anne babadan sonra çocuklarımıza en çok emeği gecen kişiler öğretmenlerimizdir. Onlar her konuda çocuklarımıza ve toplumumuza model oluyorlar. Onlar bisiklete binerse çocuklarda bisiklete biner, velilerde bisiklete biner. Bisikletlerimizi büyüklerimizin de binebilecekleri büyüklükte ve kalitede aldık. Dağıtımlarımızla bisikletsiz ev kalmayacak.

 

ÇANTAMIZ ESKİMESİN DİYE İÇİNE KİTAP KOYMAZDIK

 

Biz böyle okullarda okuyamadık, bizim böyle bisikletimiz hiçbir zaman olmadı. Ben çocukken ayağımıza ayakkabıyı nasıl alırız diye düşünüyorduk. Annemiz babamız yeni çanta alırdı, çantaya bir şey olur diye içerisine kitap koymaya kıyamazdık. Bisiklet mahallede bir arkadaşımızda vardı onu yanına bile yaklaşamazdık. O günler çok şükür geride kaldı. Şimdi evlatlarımız her şeyin en iyisine sahip olsun diye çalışıyoruz. Onlar bizim gördüğümüz yoklukları görmesin istiyoruz.

 

İMKÂNSIZLIKLAR GERİDE KALDI

 

Çok değil 15 yıl önce bunları hayal etmek bile mümkün değildi. Dönemin hükümetleri çocuklarımıza değil bu imkânları sunmak, çocuklarımız için hayati önem taşıyan menenjit aşısını bile bulamıyordu. Artık günümüzde sadece aşılar değil yollarımız da, boğaz köprülerimiz de, Marmarayları da, havayollarını da hızlı trenleri de yapılıyor. Çok şükür, imkânsızlıklar geride kaldı” şeklinde konuştu.

 

PROJLER BÖLGEYE DEĞER KATTI

 

İzmit Belediyesi tarafından hayata geçirilen ve bölgeye değer kazandıran Kadın Sosyal Yaşam Merkezi, Cephanelik Spor Kompleksi ve Cephanelik Mesire Alanı konusunda da vatandaşlara bilgi veren Belediye Başkanı Doğan, “bu projelerimizin hepsi Türkiye’ye örnek, başka benzeri yok. Kadın Sosyal Yaşam Merkezimiz siz kadınlarımızın emrinde. İçerisinde ihtiyacınız olan her şeyi bulabilirsiniz. Cephanelik Spor Kompleksimiz Türkiye’de ve Avrupa’da amatöre yapılan en büyük yatırım. Mesire alanımızı da sizler için yaza hazırladık. Ailece gidip, gönlünüzce zaman geçirebileceksiniz. İnşaatına başlanan Şehir Hastanemizle de bölgeye her anlamda değer katacak “dedi.

 

 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner2817