DOĞAN, BÜTÜN ÇOCUKLAR İÇİN BARIŞ VE MUTLULUK DİLİYORUM
 Başkan Doğan mesajında şu görüşlere yer verdi: “milletimizin ortak iradesinin eseri olan Türkiye Büyük Millet Meclisi'nin açılışını tüm yurtta büyük bir coşku ve gururla kutluyoruz. 23 Nisan milletimizin kurtuluşunu, bağımsızlığını, özgürlüğünü sembolleştiren bir tarihtir.

 

İLK VE TEK ÇOCUK BAYRAMI

 

Yine bu tarih, Türk ve dünya çocuklarına bayram olarak armağan edilerek, dünya barışına katkıda bulunacak gönül elçilerinin yetişmesine ve insani duyguları öne çıkaran bir bilincin gelişmesine de ortam hazırlamış ve öncülük etmiştir. İşte bu yönüyle, 23 Nisan 1920, bizim olduğu kadar, dünya tarihi için de çok önemli bir gündür, dönüm noktasıdır. Bu gün bizim en büyük bayramımızdır. Dünyada ilk ve tek çocuk bayramı olan 23 Nisan, çocuklar başta olmak üzere bütün insanlar için aydınlık bir gelecek çağrısıdır. Çocuklarımız, kendilerine bu önemli günü armağan eden ve çocuksu duygularını dünya çocuklarıyla paylaşma fırsatı veren Cumhuriyetimizin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk ile ne kadar övünseler azdır. Kendilerine bayram olarak armağan edilen 23 Nisan’ı çocuklarımız bu yönüyle de iyi özümsemeli, geleceğe umutla bakarken, geçmişi de unutmamalıdır.

 

ÇOCUK DOSTU BELEDİYE

 

Çocuk Dostu Belediye olma özelliği taşıyan İzmit Belediyesi olarak biz, çocuklarımız, bizden daha güçlü insanlar olsunlar, yarınlarda bayrağımız, vatanımız, Cumhuriyetimiz, milli manevi değerlerimiz daha güvenli ellerde olsun istiyoruz. Bu amaç doğrultusunda çocuklarımıza yönelik çalışmalarımız her zaman bizim önceliğimiz olmuştur. Bu anlamlı günde Dünyada yaşanan savaşlar sebebiyle hayatını kaybeden çocuklarımız için duyduğum üzüntüyü de belirtmek istiyorum. Bu duygu ve düşüncelerle, tüm çocuklarımızın 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı kutluyor, çocuklarımızın barış ve mutluluk içerisinde yaşayabilecekleri nice bayramlar diliyorum. Dünya çocuklarına bu bayramı armağan eden Cumhuriyetimizin kurucusu Ulu Önder Atatürk’ü de bir kez daha rahmet ve minnetle anıyorum.”

 

 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner2817