DOĞAN, BÜTÜN ÇOCUKLARIMIZA ANNE BABA GÖZÜYLE BAKIYORUZ
 Şehit Ümit Balkan Ortaokulu, Yarbay Refik Cesur Ortaokulu ve  Özel Eğitim İş Uygulama Merkezi’ndeki 274 öğrenci ile 176 öğretmene  İzmit Belediye Başkanı Dr. Nevzat Doğan tarafından bisikletleri verildi.

Okullardaki bisiklet dağıtım törenlerine Başkan Doğan’ın yanı sıra,  Belediye meclis üyesi Haluk Akgün, Belediye Başkan Yardımcısı Güray Oruç, Şehit Ümit Balkan Ortaokulu Müdürü Yılmaz Ergül, Yarbay Refik Cesur Ortaokulu Müdürü Muhammet Korkmaz, Özel Eğitim İş Uygulama Merkezi Müdürü Cem Sarı, okulların aile birliği başkanları, öğrenciler, öğretmenler ile veliler katıldı.

 

DOĞAN, TÜRK BAYRAKLARIYLA KARŞILANDI

 

Öğrenciler, Başkan Doğan’ı gelişi sırasında Türk bayraklarıyla karşıladılar. Başkan Doğan, öğrencilerin özel karşılaması karşısında büyük mutluluk duyduğunu belirterek  “ çocuklarımızın yüzünü güldüren bu projeyi gerçekleştirmekle ne kadar doğru bir iş yaptığımızı bugün bir kez daha görmüş olduk. Bir annenin, bir babanın yavrusunun yüzünü güldürmekten başka ne isteği olabilir ki. Bir doktor olarak, ailelerin bu isteğini en iyi ben bilirim.  Bizlerde çocuklarımıza bir anne bir baba gözüyle bakıyoruz. Kendi evlatlarımız gibi görüyoruz. Bisiklet projesini 2009 yılında açıkladığımda dalga geçilmişti Avrupa 30 yıldır bisikletle yatıp, bisikletle kalkıyor. Hizmetteki ilk amacımız, yavrularımızın bizim yasadığımız eksiklikleri yaşamamasıdır. Çok şukur onları en iyi koşulda yaşatmaya paramız var. Dünyanın en büyük 4. asma köprüsü olacak olan İzmit Körfezi’ndeki Osman Gazi Köprüsü’ndeki törene katıldım. Cumhurbaşkanımız ve Başbakanımızın da yer aldığı tören ile ülkemizin geldiği noktayı  tüm dünyaya bir kez daha göstermiş olduk.  Ama eleştirmeyi kendine amaç edinenler bu başarıları, yapılan güzel işleri görmezden geliyorlar.  Ama biz Allah’ın izniyle, birlik beraberlik içerisinde daha güzellerini yapacağız. Bu birliğimizi beraberliğimizi dosta düşmana göstereceğiz “dedi.    

 

BİSKLETE BİNİN

 

Bisikletin insan sağlığına, ekonomiye ve çevreye faydalarına da değinen Doğan “ bisiklete binen insanlar her zaman daha sağlıklı ve daha mutludur. Bisiklet,  insanda mutluluk hormonu sağlayan bir spor dalıdır. Bisiklet ekonomiktir, çevreye hiçbir zararı yoktur. Gelişmiş ülkeler bu durumun farkında” şeklinde konuştu.

 

ONLAR BİZE ALLAH’IN EMANETİ

 

Özel Eğitim İş Uygulama Merkezi’ndeki bisiklet dağıtım töreninde de konuşan Başkan Doğan  “engelli olmak her sağlam insanın her an başına gelebilecek bir olaydır. Bir çocuk doktoru olarak, engelli çocukların anne babalarıyla  birlikte çok mücadeleler verdik. Onlar bizim her şeyimiz. Onlar bize Allah’ın emaneti. Bizim görevimiz onların önlerindeki engelleri kaldırmak, onlar için ne gerekiyorsa yapmak ve hep birlikte onları topluma kazandırmaktır. Yeter ki  gönüllerimizde engel olmasın. Artık belediyecilikte yol, kaldırım, park, bahçe çalışmalarını dile getirmiyoruz. Bizim için asıl olan, insanın hayatındaki zorlukları  kolaylaştırıcı çalışmalar yapmaktır” dedi. Konuşmaların ardından öğrenci ve öğretmenlere bisikletleri teslim edildi. Öğrenciler, öğretmenler ve okul aile birlik başkanları Başkan Doğan’a kendilerine verdiği önem ve değer için teşekkür ettiler.

 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner2817