banner2779
banner2752
banner2750

Doğan, Çocukların Hakları Sadece Bir Gün Değil

Kocaeli Valiliği ve Aile Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü işbirliğinde Cephanelik’te bulunan Kadın Sosyal Yaşam Merkezi’nde  düzenlenen etkinliğe Belediye Başkanı Dr. Nevzat Doğan’ının yanı sıra Kocaeli Vali Yardımcısı Suat Yıldız,  Aile Sosyal Politikalar İl Müdürü Bekir Yümnü, ile yurtlarda kalan çocuklar katıldı. Etkinlikte çocuk hakları gününün anlam ve önemiyle ilgili kısa film gösterimi ile Çayırova  Çocuk Evleri Sitesi halk oyunları ekibi gösteri yaptı.

ÇOCUKLAR EKRANLA DEĞİL AKRANLA BÜYÜSÜN

Aile Sosyal Politikalar İl Müdürü Bekir Yümnü etkinlikte yaptığı konuşmada “çocuklar geleceğimizin teminatı. Bizim hedefimiz ülkemizde, ilimizde, ilçemizde sorunları çözülmüş geleceğe ümitle bakan gençler yetiştirmek. Çocuk haklarını korumak dünya ülkelerinin hedefleridir. Dünyanın her tarafında iç karışıklıklar ve savaşlar nedeniyle en fazla sıkıntı yasayan çocuklardır. Çocukların çalıştırılmaması için eğitim hayatına devam etmesi için projeler yapılıyor. Bunlardan en önemlisi de ‘Ekranla değil akranla büyüsün’ projemizdir” dedi.

ÖNEMLI GÖREVLERİMİZ VAR

İzmit Belediye Başkanı Dr. Nevzat Doğan da “ çocuk hakları günü belki sembolik olarak çocuklarımıza bazı farkındalıkları yapmak için iyi bir fırsat ama çocukların haklarının günü sadece bir gün olmaz. Her gün çocuk hakları günü olmalı. Türk milletinin geleneğinde göreneğinde çocuklara olan şefkat bambaşkadır. Sizleri çok seviyoruz ve sizlerin hak ve hukuklarınızı koruyabilmek için çok önemli görevlerimiz var. Sizler, bizlere olan emanetsiniz. Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan ve hükûmetimiz çocukla, kadınlarla, gençlerle ilgili konulara büyük önem veriyor. Bizler de bu çizgide çalışıyoruz. Türkiye’nin ilk çocuk hakları okulunu İzmit’te açtık.

ÇOCUKLAR İÇİN EN İYİSİNİ İSTİYORUZ

Çocuklarımızın daha güzel ortamlarda yaşamaları için gayret ediyoruz. Daha sağlıklı büyümeleri için spora yönlendiriyoruz. 4. sınıflara basketbol topu, 5. sınıflara bisiklet 6. sınıflara tablet dağıtıyoruz. Biz sizler için daha yaşanabilir bir Kocaeli ve dünya inşa etmeye çalışıyoruz. Biz çocuk dostu bir belediyeyiz.  Sadece Türkiye’deki çocuklar değil, Suriye, Irak, Filistin, Afrika’daki çocuklar da iyi olsun. Biz bütün dünya çocukları için en iyisini istiyoruz. Çocuklar aynı çocuklardır. 20 Kasım Dünya Çocuk Hakları Günü Kutlu olsun” şeklinde konuştu.

GELECEĞE İYİ HAZIRLAMALIYIZ

Vali Yardımcısı Suat Yıldız da programda bir konuşma yaparak “savaşların en büyük mağdurları çocuklardır. Günümüz teknolojisiyle çocuklar pek çok istismarın mağduru haline geliyor. Çocuklarımızı geleceğe iyi hazırlamalı ve onları iyi eğitmeliyiz. Farkındalığa katkı sağlayan tüm katılımcılara teşekkür ediyorum” dedi.

Başkan Doğan ve beraberindekiler, sevgi evlerinde ve yetiştirme yurdunda kalan çocukların tarafından yapılan resim sergisini gezdi. Doğan, çocuklarla birlikte dilek ağaçlarına dileklerinin yer aldığı notlar astılar.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner2778

banner2763

banner2765

banner2754

banner2762

banner2764

banner2766

banner2723

banner2680

banner2751