DOĞAN, DEPREM MÜZESİNİN AÇILIŞINA DAVET ETTİ

 

Doğan, ziyaretlerinde Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki ile AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Çiğdem Karaaslan’ı deprem müzesinin açılışına davet etti.

 

Çeşitli konularda fikir alış verişinde bulunulan ziyaretlerde kendi alanında Türkiye’de ilk ve Dünya’da da sayılı projeler arasında bulunan Deprem Müzesi, Dijital Gösterim ve Eğitim Merkezi’nin açılışına Özhaseki ve Kaarslan’ı davet eden Başkan Doğan “ Belediyemizin vizyon projelerinden olan Deprem Müzesi’ni 1999 depreminin 18.  yıl dönümünde açmayı planlıyoruz. Projeyi, vatandaşları deprem konusunda bilinçlendirmek ve yeni nesillere deprem gerçeğini öğretmek amacıyla yapıyoruz Cephanelik bölgesinde yaklaşık 4 bin metrekarelik bir alan üzerine inşa ettiğimiz merkezin temelini geçtiğimiz Mart ayında atmıştık. Proje, kendi alanında Türkiye’de ilk olma özelliği taşıyor. 

 

DEPREMİ UNUTMAMAK İÇİN

 

17 Ağustos 1999'da yakın tarihimizin en büyük doğal afetini yaşadık. 17 Ağustos Depremi'ni unutmamak, unutturmamak ve İzmit başta olmak üzere ülkemizin bu konuda bilinçlenmesine katkıda bulunmak, yeni nesillerin depreme bilgi ışığında hazır olmasını sağlamak amacıyla böyle bir projeyi hayata geçiriyoruz. Çevresi ve yakınındaki binalar ile uyum içinde olacak olan proje, teknolojik olanakları ve sanatsal kompozisyonlarıyla dikkat çekecek” dedi.

 

KENTSEL DÖNÜŞÜM DE GÖRÜŞÜLDÜ

 

İzmit Belediye Başkanı Dr. Nevzat Doğan, Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki’yi ziyareti sırasında Cedit Mahallesi’ndeki kentsel dönüşümü de konuştuklarını belirterek “   kentsel dönüşüm projesi şu anda bakanlığımızın onayında. Gerekli prosedürlerin 17 Ağustos tarihinden önce  tamamlanması halinde Deprem Müzemizi açtığımız gün  Cedit’teki projemizin de başlangıcını  yapmak istediğimizi  sayın Bakanımıza ilettik.  İnşallah 17 Ağustos tarihinde bir taraftan şehrimizi Türkiye’nin en donanımlı Deprem Müzesi, Dijital Gösterim ve Eğitim Merkezine kavuşturturken, diğer taraftan da şehrin cehresini değiştirecek herkesin heyecanla beklediği kentsel dönüşümün startını vereceğiz” şeklinde konuştu.


Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner2817