banner2779
banner2752
banner2750

DOĞAN, DÜŞMAN SALDIRSA ANCAK BU KADAR OLURDU
 Başkan Doğan ziyarette yaptığın konuşmada “ aynı geminin içindeyiz, aynı ülkede yaşıyoruz. Demokrasinin gereği belki farklı sosyal yaklaşımlar içerisinde olmamız son derece doğaldır. Zaman zaman siyasi rekabetler, sözlü münazaralar yapıyoruz. Bu işin doğası ve demokrasinin gereğidir. Siyasi düşüncelerimizin üzerinde Türkiye Cumhuriyeti, bayrağımız, tarihimiz ve gelecek günlerimiz, yıllarımız ve binyıllarımız var. Ülkemizin yaşadığı bu büyük musibetten çok daha hayırlı işlerin çıkabileceği umuyoruz ve görüyoruz. 15 Temmuz gecesi Türkiye’de bir yönetimi değiştirmenin çok ötesinde bir darbe olmuştur.

 

GEMİNİN İÇİNDE HEPİMİZ VARIZ

 

 Türkiye Cumhuriyetine gururundan, onuruna, çok önemli organlarına kadar çok ciddi bir saldırı yapılmıştır. Düşmanca bir saldırı yapılmıştır ki ülkemize bir düşman saldırsaydı ancak bu kadar saldırabilirdi. Buna yine milletimiz yüzyıllardır, bu tür saldırıların karşısında göğsünü siper ettiyse bu seferde yüreğindeki sevgiyle elinde bayrağıyla düşmanın üzerine koştu.  Mustafa Kemal Atatürk’ün egemenlik kayıtsız şartsız milletindir diyerek kurduğu, benimde içerisinde beş yıl görev yaptığım meclisimizi bombalayacak kadar alçaklık yaptılar. Bu geminin içerisinde  hepimizin olduğunu ve bu vatanın her parçası için hepimize görev düştüğünün bilincindeyiz. Cumhuriyet Halk Partisinin bu dönemdeki sağduyulu yaklaşımını hem halkımız hem de bizler teşekkür ediyoruz. Ülkesine, bayrağına milletine sahip çıkma refleksini göstermenizden dolayı teşekkür ediyoruz. Demokrasinin zarafetle yapıldığını biz zaten şehrimizde herkese gösterdik . Milletvekilliği yapan ve yedi buçuk yıldır belediye başkanlığı yapan biri olarak söyleyebilirim, biz şehrimize ve şehrimizin insanına yakışır bir üslup ve seviye kullandık. Birbirimizin yüzüne bakamayacağımız hiçbir şeyi konuşmadık.

 

TANKLAIRN ÜZERİNDE HERKES VARDI

 

Ben eminim ki, o gece tankların üzerine gidenler farklı siyasi görüşten insanlardı. Birbirimizi kırdırma sindirme operasyonuydu. Söz konusu vatan, millet olduğu sürece bunu başaramadılar. Tabi ki büyük açıların yaşandığı, şehitlerin verildiği büyük bir travma yaşadık. Bizim gönül coğrafyasındaki herkes bu acıyı yaşadı. Olayın ilk yaşandığı anda Azerbaycan’ın başkenti Bakü’de tüm halkımızla birlikte tepkimizi gösterdik.

 

HEP YENİLGİYE UĞRAYACAKLAR

 

Bize saldıranlar yenilgiye uğradılar tarihten buyana da yaşıyorlar, yaşamaya da mahkûmlar. Türk milletinin normal zamanlarda yaşadıkları siyasi mücadelelerini onlar ayrışma zannediyorlar. Tıpkı Çanakkale’deki, Kurtuluş Savasındaki o ruh geliyor, el ele kol kola bu mücadele veriliyor. Bundan sonraki süreç belki de daha güzel şeylere vesile olacak Bahsettiğimiz bu siyasetteki zarafet daha çok artacak.. Bugüne kadar demokrasi adına bu kadar ağır bedeller ödememiştik. Belki bu demokrasimizi güçlendirme ve kalitesini arttırma açısından bir katkı olabilir. Kurum ve kuruluşların özellikle bu hainlerden temizlenme sürecini de getirir. Bun yaparken son derece dikkat edilmeli, sapla saman karıştırılmamalı, yapılabilecek iftiralara dikkat edilmeli. Ulusal basının ve yerel basınımızın büyük çoğunluğu ülke menfaatlerine uygun şekilde durdular, durmayanlarda cezalarını teker teker alıyorlar” dedi.

 

BİRLİKTELİK DEVAM ETSİN

 

AK Parti İzmit İlçe Başkanı Ali Korkmaz da, 15 Temmuz’da Türkiye halkının söz konusu vatan olduğunda gerisinin teferruat olduğunu gösterdiğini ifade ederek”  yaşanan birlikteliğin bundan sonra da devam etmesi en büyük dileğimiz. Farklı görüşlerde olabiliriz. Ama ülkenin birlik ve beraberliği söz konusu olduğunda her zaman birlikte mücadele edeceğiz. Bu birlikteliği ülkenin genelinde devam etmesini istiyoruz” şeklinde konuştu.

 

BU FOTOĞRAFLAR ÖNEMLİ

 

Türkiye’nin içinde bulunduğu süreç içinde ziyaretin önemli olduğunu söyleyen CHP  İlçe Başkanı Mehmet Ümit Küçükkaya da şöyle konuştu:  “ülkenin normalleşmesi için bu tür adımlar çok önemli. Bu tür fotoğraflar ülke açısından çok önemli. Cezalandırılması gereken herkes de cezasını almalı. Herkesin çok sakin ve sağduyulu bir şekilde geleceğini nasıl kurgulanacağına karar vermesi gerekiyor. Otobüs devrildi ve devrilen otobüsün yeniden aynı rotaya nasıl sokacağımızı konuşmak gerekiyor. Ülke birlik ve beraberlik noktasından geri dönmemeli.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner2778

banner2763

banner2765

banner2754

banner2762

banner2764

banner2766

banner2723

banner2680

banner2751