DOĞAN, EĞİTİME DESTEĞİ GÖREV KABUL EDİYORUZ

İzmit Belediye Başkanı Dr. Nevzat Doğan, okul ziyaretlerini sürdürüyor. Eğitime en büyük destek veren belediye başkanlarının başında gelen Doğan, Turgut Mahallesi’ndeki Ertuğrul Gazi İlkokulu ile Hacıhızır Mahallesi’ndeki Akşemsettin İlkokulu’nu da ziyaret etti.

ONLAR BİZE DEĞİL BİZ ONLARA GİDİYORUZ

Ziyaret ettiği okullarda okul müdürleri, öğretmenler ve öğrencilerle görüşüp sorunları dinleyen Başkan Doğan ”Milletvekili olduğum dönem de ilimizdeki yaklaşık 600 okulu tek tek ziyaret etmiştim. Bu durum bazılarını rahatsız etmiş” Milletvekili okul mu gezer” diye eleştirilmiştim. Hiçbir dönemde milletvekilleri tarafından okullara böyle düzenli ziyaret olmadığı için bunu yadırgayanlar olmuştu. Belediye Başkanı olduktan sonra da okul ziyaretlerine devam ettim. Bu ziyaretler çok yararlı oluyor. Ziyaret sırasında okul yetkilileriyle, okul aile birlikleriyle görüşmeler yapıp sorunları dinliyoruz. Onların sorunları anlatmak için bizim ayağımıza değil bizim eğitimcilerimizin ayağına gitmeyi daha uygun buluyorum. Sorunları yerinde görmek, yerinde inceleyip birlikte çözüm üretmek hizmet anlayışımızın gereğidir. Siyasetçilerin görevi halkın ayağına gitmektir. Artık vatandaşı ayağına çağırma siyaseti kalktı. Eskiden devletin memuru vardı, devletin belediyesi vardı ,şimdi milletin memuru, milletin belediyesi var” dedi.

GÖREV KABUL EDİYORUZ

Başkan Doğan, geçen 4,5 yıl içinde İzmit Belediyesi olarak 53 okula çok amaçlı salon, kütüphane, veli bekleme odaları, teknik cihaz ve malzeme yardımı yaptıklarını da belirterek” Okullarımızın kırtasiye yardımını karşılıyoruz. Sadece bununla kalmayıp okulların çevre düzenlemelerini de yapıyoruz. Bütün bunlar belediye olarak öncelikli görevimiz olmamasına rağmen biz bunu kendimize görev kabul ettiğimiz için seve seve yapıyoruz. Çünkü eğitime yapılan her kuruş yatırımı ülkemizin geleceğine yapılan yatırım olarak görüyoruz. Eğitim kurumlarımıza desteğimiz artarak devam edecek” şeklinde konuştu.

GÜVENLİK SORUNUYLA İLGİLENECEK

İzmit Belediye Başkanı Doğan, ziyaretler sırasında okullardaki güvenlik sorunuyla ilgili isteklerle de karşılaştığını ifade ederek” Bu sorunu çözmek için Milli Eğitim Müdürümüzle, Emniyet Müdürümüz ile görüşmeler yaptım. İnşallah bu sorunu da çözüme kavuşturacağız” dedi.

Okul yetkilileri de Başkan Doğan’a duyarlılığından dolayı teşekkür ettiler.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner2817