DOĞAN, ENGELLİLERİ UNUTMADI
 İzmit Belediye Başkanı Dr. Nevzat Doğan, Engelliler Günü dolayısıyla yaptığı yazılı açıklamada, göreve geldiklerinden bu yana engellilerin sıkıntılarını kendi sıkıntıları gibi görerek çalışmalar yürüttüklerini kaydetti.

 

Doğan, engellilerin kimseye bağımlı olmadan yaşamlarını sürdürebilme hakkına sahip olduklarını belirterek, engellilerin sosyal hayata katılımlarını sağlamak için hızlı ve yoğun çalışmalar yürüttüklerini bildirdi. Hayatın her safhasında engelli ya da engelsiz her vatandaşın ayrımcılığa maruz kalmadan eşit haklarda, aynı toplumsal statüde yer almasını önemsediklerini vurgulayan Doğan, engelli vatandaşların eğitime kazandırılması, iş olanağı sağlanması, sanatta, sporda, hayatın her alanında var olması için çabaladıklarını ifade etti.

 

Engellilerin toplumsal hayata katılmasında yerel yönetimlere de görev ve sorumluluklar yüklendiğini anımsatan Doğan, engelli vatandaşların, engelin türü ve derecesi ne olursa olsun insan onuruna yakışır bir hayat sürdürmesi için çalıştıklarının altını çizdi. İzmit Belediyesi olarak bu anlayış ışığında çalışmalarını yürüttüklerine dikkati çeken Doğan, ''Engelli vatandaşlarımız kimseye bağımlı olmadan yaşamlarını sürdürebilme hakkına sahiptir. Hükümetimizin bu konudaki çalışması sonucunda uygun koşullar sağlanacak ve engeller ortadan kalkacak'' dedi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner2817