Doğan '' Erkeklik Kadına Şiddet uygulamak değildir''

İzmit Belediyesi’nin Aralık ayı meclis toplantısı yapıldı. İzmit Belediye Başkanı Dr. Nevzat Doğan’ın başkanlığında toplanan mecliste 18 madde görüşüldü. Samimi bir havada başlayan meclis toplantısında gündem dışı söz alan Başkan Doğan, Aralık ayı içerisinde kutlanacak günler ile ilgili dileklerini meclis üyeleri, basın mensupları ve diğer katılımcılar ile paylaştı.

 

300 ENGELLİ İSTİHDAM EDİLDİ

 

Önceki gün kutlanan Engelliler Günü ile ilgili açıklama yapan İzmit Belediye Başkanı Nevzat Doğan, İzmit genelinde bulunan 400 engelli istihdam açığını doldurmak için İşkur ile birlikte engellileri ve işverenleri bir araya getirdiklerini kaydetti. Yapılan çalışmada 300 engellinin iş sahibi olduğunu söyleyen Doğan, “Engelliler yasası toplumsal eşitlik açısından belki yeterli olmayabilir ama iyi bir yasa yapıldı. Biz belediye olarak eksiklerimizi tamamlamaya çalışıyoruz ama tam anlamı ile engellilerin hayatlarını kolaylaştıracak düzeye gelmedik” dedi.

 

ERKEKLİK ŞİDDET UYGULAMAK DEĞİLDİR

 

5 Aralık Kadına Seçme ve Seçilme Hakkı verilmesi ile ilgili açıklama yapan Doğan, toplumun kadına bakışının hala istenilen seviyeye gelmediğini kaydetti. Türkiye’de kadının hala ticari bir meta olarak görüldüğünü söyleyen Doğan, kadına şiddet uygulayan erkeğin erkek olmadığını kaydetti. Belediye olarak kadınlar için çalışmalar yaptıklarını söyleyen Doğan, “İZMEK’te kadınların eğitimi için çalışmalar yapıyoruz. Avrupa’nın en büyük kadın yaşam merkezinin temellerini attık” dedi.

 

ŞEBİ ARUZA DAVET

 

Aralık ayı içerisinde kutlanacak Mevlana Haftası’nın önemine değinen Başkan Doğan İzmit Belediyesi tarafından Recep Topaloğlu Spor Salonu’nda 100 semazen eşliğinde yapılacak olan Şebi Aruz programına meclis üyelerini ve katılımcıları davet etti.

 

KADININ OY VERMEDİĞİ PARTİ İKTİDAR OLAMAZ

 

Kadına Seçme ve Seçilme Hakkı tanınmasının 78. yılının kutlanacağını ifade eden CHP Belediye Meclis üyesi Gülay Atun, Türkiye’de kadının mecliste temsil hakkının çok az olduğunu vurguladı. Atun, erkek egemen zihniyetin değişmesi için kadının temsiliyetinin yükselmesi gerektiğini kaydetti. Kadınların fırsatlarda eşit olması gerektiğini söyleyen Atun, toplumun yarısı olan kadının oy vermediği bir partinin asla iktidara gelmeyeceğini kaydetti.

 

PAZARTESİ YENİDEN TOPLANACAK

 

Samimi bir ortamda geçen gündem dışı konuşmaların ardından İzmit Belediyesi Aralık Ayı Gündem Maddeleri tartışıldı. Gündemin 1,6,7, ve 16. maddeleri Plan ve Bütçe Komisyonu’na, 8,17 ve 18 maddeleri İmar Komisyonu’na, 3. Maddesi Türlü İşler Komisyonu’na havale edilirken diğer maddeler komisyondan geldiği şekliyle direk olarak oylandı. Gündemin 6. maddesinin ilgili komisyona havalesi nedeniyle Aralık Ayı Meclisi’ne 10 Aralık Pazartesi saat 16:00’a kadar ara verildi. Gündemin 6. ve 19. Maddesi ikinci oturumda ele alınacak.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner2817